Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
24 Octombrie 2014 | 17:29
Un moldovean cucereşte cu umorul său publicul de peste Prut
Studentul originar din Republica Moldova, Alexandru Ciobanu, de un an face parte din legendara trupă umoristică din România, ”BUM”. Primul colectiv al trupei a fost fondat în anii 80 şi a generat o adevărată „explozie” de umor în condiţiile comunismului de atunci.
Pe Alexandru Ciobanu l-am întâlnit în oraşul Cluj-Napoca din România, se menționează în materialul realizat de echipa Mesager. „Am aflat despre această trupă umoristică și despre faptul că sunt în căutarea tinerilor talentați. Astfel, am decis să îmi încerc norocul”, a menționat Alexandru.

În acest mod, moldoveanul, de rând cu alte câteva sute de studenţi de diferite generaţii a reuşit să intre în trupă. ”Joc roluri diferite, acum pregătesc rolul unui profesor. Reușesc să transpun în scenă eroii ce se află în stare de ebrietate”, a precizat artistul.

Tânărul originar din Edineț a împărtășit că și-ar dori să revină acasă, dar peste un timp. „Vreau să absolvesc în România facultatea de actorie, iar apoi să îmi urmez visul - de a obține cât mai mult succes în acest domeniu”.

Anul acesta trupa ”BUM” a ocupat primul loc la concursul naţional de umor care a avut loc la Târgu Mureş.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam