Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
12 Decembrie 2014 | 11:36
Un moldovean - desemnat „Cel mai bun student străin al anului în Bulgaria”
Discipolului Facultăţii Istorie şi Filosofie al Universităţii de Stat din Moldova (USM), Ivan Duminica, i-a fost conferit titlul onorific „Cel mai bun student străin al anului în Bulgaria. Ceremonia de decernare a premiilor s-a desfăşurat la 3 decembrie, în oraşul Sofia”, informează usm.md.
Titlul a fost oferit de Consiliul naţional studenţesc din Bulgaria pentru reuşitele sale în domeniul ştiinţifico-educaţional. Şefa direcţiei „Educaţie superioară” a Ministerului Educaţiei, Maria Fărtunova, i-a înmânat studentului moldovean diploma şi o plachetă onorifică.

De asemenea, tânărul va beneficia de o stagiere în cadrul instituţiei sale. Acestea i-au fost conferite în semn de recunoştinţă pentru activitatea sa ştiinţifică, inclusiv pentru faptul că în anul 2014, Ivan Duminica a editat două volume de articole „Bulgarii basarabeni: istorie, cultură şi limbă” şi „Petar Caireac. Taraclia şi Taraclienii”, precum şi a scris 30 de articole ştiinţifice, editate în Moldova, România, Ucraina, Rusia, Polonia şi Bulgaria.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam