Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
12 August 2014 | 17:00
Un savant moldovean va coordona Conferinţa Internaţională în domeniul nanotehnologiilor
Academicianul Ion Tighineanu, prim-vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), a primit oferta de a fi preşedinte al Conferinţei Internaţionale în domeniul nanotehnologiilor. Aceasta este organizată de Asociaţia Internaţională de Optică şi Fotonică (AIOF), pe 4-6 mai 2015, în Barcelona, Spania.
Potrivit unui comunicat al AȘM, savantul moldovean va fi asistat de doi co-preşedinţi din Germania și Japonia.

Forul ştiinţific este integrat într-o suită de evenimente organizate de AIOF şi se întruneşte o dată la doi ani în diverse ţări, având ca scop trecerea în revistă a celor mai importante realizări în domeniul nanotehnologiilor, etc.

Comitetul de Program al forului ştiinţific este constituit din savanţi cu renume din SUA, Germania, Franţa, Marea Britanie, Elveţia, Spania, Australia, Suedia, Romania, etc.

Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam