Loading
ro ru en
Istorii de succes
Loading
20 Iulie 2015 | 16:06
Viorica Lozov - interpreta din Moldova care cântă pentru Japonia
Deşi a plecat în Japonia doar pentru un contract de muncă pe când avea 18 ani, soarta a făcut ca în Ţara Soarelui Răsare să-şi întâlnească dragostea şi să îşi întemeieze o familie. Este vorba despre interpreta originară din Republica Moldova, Viorica Lozov, care a ajuns în Japonia ca solistă a unui grup, ca muzician, fiind aleasă în urma unei selecţii foarte riguroase ce s-a desfăşurat la Bucureşti.
Într-un interviu acordat echipei emisiunii „Bună dimineaţa de weekend!” de la Moldova 1, Viorica Lozov descrie Japonia drept o țară cu foarte multe reguli, care sunt respectate conștient de fiecare locuitor, pentru a nu-i crea un disconfort aproapelui său. „O importanță deosebită are pentru mine și cultura japoneză, cred că în primă instanță am plecat pentru cultură”, a menționat interpreta emigrată în Japonia.

Actualmente, protagonista care cântă în șapte limbi, colaborează cu câteva agenții din Tokio. „Suntem o mână de muzicanți străini, care suntem foarte solicitați și apreciați. Din punct de vedere geopolitic, poporul nostru are norocul că poate vorbi și cânta în atâtea limbi, suntem flexibili și ne putem acomoda oriunde”, afirmă Viorica Lozov.

Mai multe detalii aflați din emisiunea „Bună dimineaţa de weekend!”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam