Loading
ro ru en
Key Words
Loading
25 Ianuarie 2014 | 18:10
Defrişări de conifere în parcul de lângă Cetatea Sorocii
Defrişări masive în parcul din preajma Cetăţii Soroca. Peste 180 de conifere cu o vârstă de peste 30 de ani sunt tăiate. Chiar dacă lucrările de defrişare au loc în cadrul proiectului de renovare a fortăreţei, sorocenii sunt nemulţumiţi.
01 August 2014 | 11:41
Drumuri mai bune la Soroca
La Soroca a fost dat startul lucrărilor de reparaţie a străzilor principale ale oraşului, care duc spre Cetatea Soroca. Renovarea arterelor face parte din proiectul „Bijuterii Medievale”, din care mai fac parte şi fortăreţele din Hotin şi Suceava din România, finanţat de UE.
15 Septembrie 2014 | 09:02
Un nou termen pentru redeschiderea Cetăţii Soroca
Data de 18 mai 2015 este termenul limită pentru redeschiderea cetăţii medievale din Soroca. Iniţial, încheirea lucrărilor de restaurare a Cetăţii Soroca era preconizată pentru sfârşitul acestui an.
03 Mai 2015 | 11:03
Cetatea Soroca îşi va deschide porţile în cadrul unui Festival Medieval
Aflată actualmente în proces de restaurare, Cetatea Soroca îşi va deschide porţile pe 16 mai, atunci când va începe Festivalul Medieval „Zilele Cetăţii Sorocii”. Evenimentul este organizat sub genericul ,,Renaşterea unei legende”, transmite Radio Moldova Actualităţi.
06 Mai 2015 | 12:00
Programe artistice inedite la redeschiderea Cetăţii Soroca
Reconstituirea luptelor medievale, turnirul cavalerilor, trageri cu arcul, expoziţii şi programe artistice inedite - toate vor avea loc pe 16-17 mai, la inaugurarea, după restaurare, a Cetăţii Soroca. Evenimentul se va desfăşura cu genericul „Renaşterea unei legende”, relatează Mesager.
14 Mai 2015 | 09:03
Soroca îmbracă haine de sărbătoare în acest weekend
Pregătirile pentru redeschiderea Cetăţii Soroca au ajuns aproape de final. După doi ani, timp în care fortăreaţa de pe malul Nistrului a fost restaurată, pe 16 mai, Cetatea îşi va deschide porţile în spiritul unui adevărat Festival Medieval, relatează Mesager.
16 Mai 2015 | 17:31
Cetatea Soroca, redeschisă după doi ani de restaurare
Cetatea Soroca a fost redeschisă după aproape doi ani, timp în care s-a aflat în restaurare. Sâmbătă a avut loc deschiderea oficială, iar cu acest prilej, dar şi în contextul celebrării Zilei Europei, la Soroca s-a organizat un Festival Medieval Internaţional „Renaşterea legendelor: Zilele cetăţii” şi a fost inaugurat Orăşelul European. La eveniment a participat conducerea de vârf a ţării, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi mii de oaspeţi.
31 Mai 2015 | 15:35
După renovare, Cetatea Soroca abundă de vizitatori
Peste 500 de oameni vin zilnic să vadă unicul monument de istorie şi artă medievală din Republica Moldova după ce, acum două săptămâni, şi-a deschis uşile pentru vizitatori. Din cauza fluxului mare nu toţi turiştii beneficiază de serviciile unui ghid. Administraţia muzeului spune că face faţă cu greu solicitărilor grupurilor de vizitatori, relatează Mesager.
06 Martie 2016 | 17:00
Cetatea Soroca - desemnată cea mai importantă destinaţie turistică din Moldova
Cetatea Soroca a fost desemnată cea mai importantă destinaţie turistică din Republica Moldova în cadrul primei ediţii a Galei Turismului Republicii Moldova, eveniment care i-a adunat pe cei mai buni reprezentanţi ai acestui domeniu, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la odn.info.md.
16 Martie 2016 | 12:29
Imaginea Cetăţii Soroca va fi promovată prin mai multe evenimente
Imaginea Cetăţii Soroca - declarată simbol turistic al anului 2016, va fi promovată pe parcursul întregului an printr-un şir de evenimente. Acţiunile fac parte din campania „Sunt turist în ţara mea”, lansată de către reprezentanţii Federaţiei de Promovare a Turismului din Moldova (FPTM), relatează Radio Moldova Actualităţi.
02 Aprilie 2016 | 15:59
Un grup de deţinuţi au vizitat Cetatea Soroca
Şase deţinuţi aflaţi în custodia Penitenciarului nr.6 - Soroca au vizitat pentru prima dată Cetatea Soroca. O parte dintre cei care au păşit pragul cetăţii au participat anul trecut la Festivalul Medieval Internaţional „Renaşterea legendelor: Zilele cetăţii”, unde şi-au expus lucrările, iar acum au venit să le vadă pe viu, relatează Moldova 1.
03 Mai 2016 | 19:45
Cetatea Soroca, gazda Festivalului „Cu noi este Dumnezeu”
Tradiţional, în a treia zi de Paşti, Cetatea Soroca este gazda Festivalului de muzică sacră „Cu noi este Dumnezeu”. 15 colective artisitice au interpretat cântece pastorale, relatează Mesager.
18 Mai 2016 | 17:00
Noaptea Europeană a Muzeelor - la Cetatea Soroca
În preajma Zilei Internaţionale a Muzeelor pe care o marcăm astăzi, la Cetatea Soroca a avut loc Noaptea Europeană a Muzeelor. La eveniment au venit sute de vizitatori care nu au ţinut cont de ora târzie şi au fost parte a unui show de excepţie, cu spectacole de epocă şi muzică specifică, relatează Mesager.
25 Iulie 2016 | 17:31
Parcul din preajma Cetăţii Soroca va fi reamenajat
Parcul din preajma Cetăţii Soroca va fi reamenajat pe bani polonezi. Valoarea proiectului se ridică la peste 500 de mii de lei. Scopul iniţiativei este de a spori gradul de atractivitate turistică a fortăreţei, dar şi a oraşului Soroca. Autorităţile spun că lucrările reprezintă o continuitate a proiectului „Bijuterii medievale”, iniţiat acum trei ani cu sprijinul Uniunii Europene, pentru care a fost alocat peste un milion şi jumătate de euro, relatează Mesager.
31 Iulie 2016 | 14:04
Arheologi: Unele obiecte arată că Cetatea Soroca a fost edificată în anul 1470
Cetatea Soroca datează cu mult înainte de domnia lui Petru Rareş, cel care a construit-o. De această părere sunt arheologii care fac săpături în jurul fortăreţei. Potrivit lor, unele elemente găsite arată că cetatea a fost edificată în anul 1470, pe vremea domniei lui Ştefan cel Mare, relatează Mesager.
04 August 2016 | 18:17
Cetatea Soroca – o destinaţie atractivă pentru turişti
Cetatea Soroca este cea mai atractivă destinaţie pentru turiştii străini. Zilnic, fortăreaţa de pe malul râului Nistru este vizitată de sute de oameni din diferite colţuri ale lumii. Cei care i-au păşit pragul au rămas fermecaţi şi spun că obiectivul istoric îşi păstrează aspectul şi farmecul de altădată, relatează Mesager.
28 August 2016 | 09:40
Cetatea Soroca găzduieşte Festivalul Medieval „Al cincilea turn”
Cetatea Soroca găzduieşte astăzi, 28 august, cea de-a doua zi al Festivalului Medieval „Al cincilea turn”. Evenimentul organizat de către Primăria oraşului Soroca, în contextul Zilei Independenţei Republicii Moldova şi Hramului oraşului, se desfăşoară în cetatea cu o valoare istorică colosală pentru ţara noastră.
18 Mai 2017 | 16:02
Spectacol inedit la Cetatea Soroca cu prilejul Nopţii Muzeelor
Cel mai vizitat obiectiv turistic din ţară, Cetatea Soroca, şi-a deschis aseară porţile pentru vizitatori. Vestita fortăreaţă a găzduit un spectacol inedit de epocă, organizat cu prilejul Nopţii Muzeelor. Programul artistic i-a ţinut pe vizitatori în suspans, mai ales că au simţit cu adevărat vibraţia istorică a locaţiei, asta pentru că organizatorii au reuşit să-i teleporteze pe vizitatori în trecut, relatează Moldova 1.
27 August 2017 | 20:30
Cetatea Soroca - gazda Festivalului Medieval
Cetatea Soroca este din nou gazda Festivalului Medieval. Locuitorii din Soroca au parte de cel mai grandios eveniment medieval cu genericul „Al cincilea turn”, organizat de către Primăria oraşului Soroca. Vizitatorii vor avea posibilitatea să admire competiţii între cavaleri, trageri din arc, parade, un târg medieval şi jocuri autentice, relatează Mesager.
22 Octombrie 2017 | 19:31
Stareţul Mănăstirii Putna, în vizită la Cetatea Soroca
Părintele Arhimandrit Melchisedec, stareţul Mănăstirii Putna, în vizită la Cetatea Soroca. Oaspeţii au fost întâmpinaţi de către Preasfinţitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan. Delegaţia a trecut şi pe la Mitropolia Moldovei, unde în semn de respect şi preţuire, Preacuviosul Părintele Stareţ Melchisedec a primit în dar o cruce, relatează Moldova 1.
12 Noiembrie 2017 | 17:47
Cetatea Soroca găzduieşte o expoziţie inedită
Expoziţie inedită la Cetatea Sorocii. Aici au fost expuse figurinele unor soldaţi polonezi, din perioada când armata acestora, sub comanda lui Krzysztof Rappe, au staţionat în fortăreaţa de apărare de pe Nistru. La inaugurarea expoziţiei a participat ambasadorul Poloniei la Chişinău, Bartlomiej Zdaniuk, relatează Moldova 1.
Promo
Moldova 1
Oamenii înfrăţiţi cu cântecul şi jocul găsesc în şezători un bun prilej de a se odihni, de a pune ceva la cale, dar şi de a schimba o vorbă cu vecinii. Cu acelaşi prilej, locuitorii satului Mingir s-au adunat la şezătoarea folclorică ,,Auzit-am din străbuni”, unde au brodat, au discutat, au copt pâine, au cântat, dar şi au transmis din frumoasa lor experienţă tinerei generaţii. Cât de veselă a fost şezătoarea aflaţi duminică, începând cu ora 14:45 la emisiunea ,,Tezaur”.
Moldova 1
Odată cu încălzirea timpului, ieşirile la aer liber devin tot mai frecvente. Puţini cunosc însa despre pericolele la care se pot expune în urma contactului cu căpuşele. Cât de periculoase sunt şi ce boli pot transmite oamenilor, ne spune Alexandra Hristeva, medic entomolog, duminică 22 aprilie, începând cu ora 08:00 la emisiunea „Bună dimineaţa de Weekend!”
mai multe emisiuni: TV | Radio
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam