Loading
ro ru en
Key Words
Loading
11 Februarie 2016 | 17:58
Cea de-a treia ediţie a Cărţii Roşii a ieşit de sub tipar
Mai multe specii de plante şi animale pe cale de dispariţie au fost introduse în Cartea Roşie. Barza albă, pelicanul roz, pisica sălbatică, ruşcuţa volgeană sau ferigile - acestea sunt doar câteva dintre speciile de plante şi animale care riscă să dispară pentru totdeauna din Republica Moldova. Cea de-a treia ediţie a Cărţii Roşii include 430 de vietăţi, de aproape două ori mai multe decât în ediţia precedentă, relatează Mesager.
19 Aprilie 2017 | 15:11
Urzica, plantă terapeutică cu proprietăţi benefice pentru sănătate
Urzicile sunt considerate un dar al primăverii la care poate avea oricine acces iar după o iarnă cu alimentaţie monotonă, urzicile au rolul de-a revitaliza organismul. Mai multe despre beneficiile urzicilor şi modul de preparare şi consum a acestor plante aflaţi la emisiunea „Bună Dimineaţa” din acest sfârşit de săptămână
25 Februarie 2018 | 09:31
Amenzi pentru distrugerea plantelor pe cale de dispariţie
Persoanele care vor distruge plantele pe cale de dispariţie vor achita amenzi de 1500-3000 de lei. Agenţia „Moldsilva” a emis un ordin, prin care grupuri operative de control vor efectua raiduri pentru a opri culesul sau vânzarea de ghiocei, crocuşi, lalele de pădure, dediţei, brânduşe, incluse în Cartea Roşie, relatează Mesager.
Promo
Moldova 1
Dara a revenit în forţă la Chişinău cu primul său concert solo, fiind acompaniată de instrumentişti aleşi pe sprânceană. Fanii au fredonat melodii cunoscute, piesele sale de debut, dar şi unele noi, cântate în premieră. Ce emoţii a trăit interpreta înainte şi după concertul intitulat „Nebun ca mine”, dar şi ce surprize a pregătit pentru public, aflaţi joi, 19 aprilie, din emisiunea „Fii tânăr”, la Moldova 1.
Moldova 1
Pe 22 aprilie, în oraşul Cimişlia se va desfăşura expoziţia-târg „Parada Florilor”, pentru al cincilea an consecutiv. Crescătorii de flori îşi vor expune rodul muncii – flori, arbori, arbuşti şi material semincier. De asemenea, meşterii populari din întreaga republică îşi vor etala lucrările de artizanat, iar oaspeţii vor avea parte de un program artistic. Despre acest eveniment vom discuta cu Iulia Cojocaru, şefa secţiei Cultură, Tineret şi Sport Cimişlia şi Vladimir Zamfirov, şeful direcţiei Agricultură, la „Cine vine la noi?”, de la ora 18:05.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam