Loading
ro ru en
Key Words
Loading
04 Ianuarie 2014 | 20:20
33 de studenţi premiaţi la Gala Studenţilor Originari din Moldova
Un număr de 33 de studenţi moldoveni care îşi fac studiile peste hotarele ţării au fost premiaţi în cadrul primei ediţii a Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în seara de 4 ianuarie, în incinta Palatului Republicii de la Chişinău.
22 August 2014 | 13:08
„Dictare pentru fiecare” de Ziua Limbii Române
Toţi cei care iubesc limba română şi vor să-şi testeze competenţele de scriere sunt invitaţi să scrie o dictare. Primăria municipiului Chişinău şi Facultatea de Litere a Universităţii de Stat din Moldova, organizează, în premieră, concursul „Dictare pentru fiecare”, de Ziua Limbii Române, la Chişinău.
10 Noiembrie 2014 | 19:57
Cercetători, premiaţi de Ziua Internaţională a Ştiinţei
De Ziua Internaţională a Ştiinţei pentru Pace şi Dezvoltare, cercetătorii şi-au prezentat cele mai recente invenţii pentru care au fost premiaţi, relatează Mesager.
20 Decembrie 2014 | 19:01
Cei mai buni meşteri populari au fost premiaţi
Cei mai buni meşteri populari din Republica Moldova au fost premiaţi. Astăzi, 20 decembrie, a avut loc Gala decernării premiilor laureaţilor concursului „Cel mai bun meşteşugar al anului 2014”. În premieră, în cadrul evenimentului a fost lansat calendarul anului 2015 cu o parte dintre creatorii populari, eroi ai emisiunii „Tezaur” de la postul public de televiziune Moldova 1, relatează Mesager.
24 Decembrie 2014 | 18:49
Jurnalişti de la „Teleradio-Moldova” au fost premiaţi de CEC
Jurnaliştii care au reflectat cel mai bine campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent şi activitatea Comisiei Electorale Centrale (CEC) pe parcursul anului 2014 au fost premiaţi. Corectitudinea şi profesionalismul au stat la baza aprecierii. Printre cei mai buni se află şi reporterul de la postul public de televiziune Moldova 1, Vasile Munteanu, şi redactorul-prezentator din cadrul Redacţiei Dezbateri, Documentare, Coproducţie şi Investigaţii de la Radio Moldova, Tatiana Fişer.
04 Martie 2015 | 19:02
Circa 60 de elevi au fost premiaţi la Olimpiada republicană de matematică
Circa 60 de elevi au obţinut premii şi menţiuni din partea Ministerului Educaţiei la Olimpiada republicană de matematică, desfăşurată în perioada 27 februarie – 2 martie. Olimpiada a întrunit în anul curent 245 de elevi din clasele VII – XII din toate raioanele şi municipiile Republicii Moldova
10 Martie 2015 | 16:20
Cei mai buni elevi la fizică au fost premiaţi
25 de premii şi 13 menţiuni au fost acordate de Ministerul Educaţiei participanţilor celei de-a 51-a ediţii a olimpiadei republicane la fizică. Concursul s-a desfăşurat în perioada 6-9 martie şi a întrunit 165 de elevi din clasele IX-XII.
17 Aprilie 2015 | 18:08
16 elevi – premiaţi la Olimpiada republicană la Limba şi literatura rusă
16 premii şi menţiuni au fost acordate de către Ministerul Educaţiei, la Olimpiada republicană la Limba şi literatura rusă. La competiţie au participat 68 de elevi din clasele a IX-a şi a XII-ea din toate raioanele republicii.
26 Aprilie 2015 | 11:22
Laureaţii concursului „Scrisoare Mamei” au fost premiaţi
Ce i-ai scrie mamei atunci când este departe, cum ai face ca dorul de ea să fie mai puţin apăsător?. De la istorii inventate din care învăţăm lecţii de viaţă, până la crâmpeie rupte din realitate - despre toate acestea au scris peste 2500 de elevi, care au participat la cea de-a doua ediţie a concursului naţional de creaţie literară „Scrisoare mamei”. Cei mai buni au fost premiaţi, ieri, 25 aprilie, relatează Mesager.
27 Aprilie 2015 | 20:01
Au fost premiaţi câştigătorii Olimpiadei republicane la Limba şi literatura rusă
Patruzeci de premii şi menţiuni au fost acordate de către Ministerul Educaţiei, la Olimpiada republicană de Limba şi literatura rusă pentru elevii alolingvi. Concursul s-a desfăşurat în perioada 24-26 aprilie.
30 Aprilie 2015 | 18:57
Directori de şcoli şi profesori de informatică, premiaţi pentru promovarea IT în educaţie
Ministerul Educaţiei a acordat diplome de onoare pentru 40 de directori de şcoli şi profesori de informatică, în cadrul primei ediţii a Galei promotorilor tehnologiilor informaţionale în educaţie.
15 Mai 2015 | 09:02
Cei mai buni oameni de afaceri din raionul Soroca au fost premiaţi
Antreprenorii care au reuşit să creeze o imagine de succes întreprinderilor pe care le conduc au fost premiaţi. Evenimentul a avut loc la Soroca şi a evidenţiat 37 de conducători ai anului 2014, relatează Mesager.
21 Mai 2015 | 20:20
13 profesori, premiaţi în cadrul concursului Resurse digitale educaţionale
Profesori din 13 gimnazii şi licee au fost premiaţi astăzi, 21 mai, în cadrul concursului Resurse digitale educaţionale pentru clasele multimedia. Concursul a fost organizat în cadrul Proiectului de Sprijinire a Reformei Educaţiei în Republica Moldova de Fundaţia Soros-Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi cu sprijinul financiar al Fundaţiilor pentru o Societate Deschisă.
26 August 2015 | 20:20
Laureaţii Premiului Naţional 2015, premiaţi la Palatul Republicii
Cele zece Premii Naţionale şi-au găsit proprietarii. Laureaţii Premiului Naţional 2015 au fost premiaţi în cadrul unei Gale desfăşurate la Palatul Republicii. Evenimentul festiv a întrunit mai mulţi oficiali oameni de cultură, artă şi ştiinţă, diplomaţi şi alţi oficiali.
06 Octombrie 2015 | 10:33
Municipalitatea a premiat 11 sportivi participanţi la competiţiile internaţionale
Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a premiat, luni, 11 sportivi, participanţi la Jocurile Europene 2015 (Baku, Azerbaidjan) şi ai Festivalului Olimpic al Tineretului European (Tbilisi, Georgia).
11 Decembrie 2015 | 12:16
Cei mai activi tineri din Ialoveni au fost premiaţi
Activitatea de voluntariat a tinerilor din raionul Ialoveni a fost apreciată public, premiată şi promovată prin intermediul Festivalului Raional al Tinerilor Activi, ediţia a VI-a, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19 Decembrie 2015 | 20:22
Cei mai buni sportivi din 2015 au fost premiaţi la Gala anuală a Sportului
Serghei Tarnovschi a fost desemnat în premieră cel mai bun sportiv din Republica Moldova. Canotorul a fost ales cel mai bun în cadrul Galei anuale a Sportului organizată de către Ministerul Tineretului şi Sportului, relatează Mesager.
23 Decembrie 2015 | 12:28
Cei mai activi cetăţeni din Criuleni au fost premiaţi
La Criuleni au fost desemnaţi cei mai activi cetăţeni ai raionului, profesionişti din diferite domenii de activitate, relatează Radio Moldova Actualităţi.
24 Decembrie 2015 | 16:08
Scriitori şi artişti din sectorul Buiucani au fost premiaţi de autorităţile locale
Cei mai activi scriitori şi artişti din sectorul Buiucani al capitalei au fost premiaţi de autorităţile locale, relatează Mesager.
20 Mai 2016 | 16:14
Cei mai buni absolvenţi ai liceelor, premiaţi de către autorităţile municipale
Autorităţile municipale au decis să-i premieze pe liceenii care au obţinut note excelente la învăţătură şi au participat la diverse concursuri internaţionale. Premiile au fost înmânate în cadrul Zilei Absolventului, sărbătorită în municipiul Chişinău, relatează Mesager.
26 Mai 2016 | 19:18
Cei mai buni antreprenori din Soroca, premiaţi
Agenţi economici din raionul Soroca, care s-au remarcat pe parcursul anului trecut, au fost premiaţi astăzi, în cadrul concursului raional „Antreprenorul anului”. În total, la concurs au participat 23 de oameni de afaceri. Cei mai mulţi dintre ei sunt din sectorul agrar, urmaţi de cei din domeniul construcţiilor, comerţului şi serviciilor publice, relatează Mesager.
17 Iulie 2016 | 15:13
Salvatorii fetiţei abandonate într-un tomberon au fost premiaţi
Bărbatul şi femeia care au intervenit imediat la salvarea fetiţei abandonate într-un tomberon din sectorul Buiucani al capitalei, au primit diplome şi premii băneşti, în semn de recunoştinţă, curaj şi devotament civic, relatează Mesager.
21 Iulie 2016 | 19:08
Echipa canină a Poliţiei de Frontieră, premiată la un nou concurs internaţional
Câinii Poliţiei de Frontieră au luat cele mai mari premii la săptămâna chinologică europeană, ediţia 2016, desfăşurată în oraşul Burgas, Bulgaria. Aceştia au demonstrat că pot depista cel mai bine substanţe interzise, pot pune pe spate orice infractor şi sunt primii în toate, relatează Mesager.
30 August 2016 | 18:51
Au fost premiaţi cei mai buni doctori, manageri în sănătate şi instituţii medicale
Zeci de trofee au fost oferite astăzi doctorilor, managerilor în sănătate şi instituţiilor medicale de către Primăria capitalei. Înmânarea distincţiilor se înscrie în acţiunile dedicate celor 25 de ani de Independenţă ai Republicii Moldova, relatează Mesager.
19 Septembrie 2016 | 14:36
A fost lansat concursul „Premiul naţional pentru tineret”
Cei mai activi tineri din Republica Moldova vor fi premiaţi cu zeci de mii de lei. Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat concursul „Premiul naţional pentru tineret ediţia 2016”. Totodată, a fost lansat şi concursul pentru selectarea „Capitalei Naţionale a Tineretului 2017”, relatează Moldova 1.
13 Octombrie 2016 | 20:20
Jurnalişti din Moldova şi România, premiaţi la Gala Premiilor „Reporter-Est”
11 jurnalişti din Republica Moldova şi din România vor fi premiaţi în cadrul unui eveniment special. Este vorba despre Gala Premiilor „Reporter-Est”. Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu, numit „Jurnalist în România”, realizat de studioul TVR Cluj, relatează Mesager.
28 Decembrie 2016 | 16:37
Cei mai buni medici şi jurnalişti, premiaţi de Ministerul Sănătăţii
Pentru prima dată, Ministerul Sănătăţii a decis să premieze excelenţa. Astăzi a avut loc o ceremonie de premiere a celor mai buni medici, care zilnic îşi execută meseria cu dedicaţie, responsabilitate şi profesionalism. Totodată, în cadrul evenimentului au fost premiaţi şi cei mai buni reporteri, care realizează materiale jurnalistice privind activitatea sistemului de sănătate.
25 Februarie 2017 | 14:52
Cei mai buni producători agricoli din Moldova au fost premiaţi
Producătorii agricoli din Republica Moldova care au obţinut rezultate tangibile prin investiţiile efectuate cu suportul statului în domeniul agricol şi care au adus plus-valoare economiei ţării, au fost premiaţi în cadrul primei ediţii a „Galei Premiilor AIPA”.
19 Aprilie 2017 | 14:53
Dansatorii moldoveni, premiaţi la un campionat european de dans
Dansatorii moldovenii au fost premiaţi cu aur la Campionatul European de Dans Latin. Dorin Frecăuţanu şi Marina Sergheeva au impresionat publicul şi juraţii cu o prestaţie de excepţie, pe ritmuri de rumba şi cha-cha, relatează Mesager.
24 Mai 2017 | 21:20
Cei mai buni elevi din Chişinău, premiaţi la Gala Absolventului
Cei mai buni la învăţătură şi talentaţi la invenţii, elevi din capitală, au fost astăzi apreciaţi pentru rodul muncii lor, în cadrul Galei Absolventului 2017. Categoriile au fost tradiţionale: cel mai bun absolvent al anului, cel mai bun voluntar şi cel mai bun inventator al anului. Câştigătorii au primit din partea organizatorilor diplome, cărţi, dar şi premii băneşti, relatează Moldova 1.
15 Iunie 2017 | 20:50
Autorii a nouă cărţi, premiaţi de Uniunea Scriitorilor
Autorii a nouă cărţi din 27 nominalizate au fost premiaţi astăzi în cadrul tradiţionalei Gale a Premiilor Uniunii Scriitorilor, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19 Iunie 2017 | 18:28
Cel mai bun elev şi cel mai bun student din Cahul, premiaţi
Cel mai bun elev şi cel mai bun student din Cahul au fost premiaţi la Cahul. În anul curent, s-au lansat în competiţia pentru obţinerea celor doua burse de zece mii lei nouă liceeni şi zece studenţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.
28 Iunie 2017 | 16:06
Tineri din Moldova, premiaţi la un concurs internaţional
Doi tineri din Moldova au scris eseuri despre avantajele integrării europene, iar performanţele lor au fost apreciate la un concurs internaţional. La competiţie au participat tineri din trei ţări semnatare ale Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Astfel, învingători au fost declaraţi tinerii din Republica Moldova, iar astăzi în cadrul unui ceremonii oficiale, au fost premiaţi de Ambasada Suediei în Moldova.
09 Iulie 2017 | 20:14
Fotografii care au surprins cele mai deosebite imagini din natură, premiaţi
Fotografii pasionaţi de frumos au surprins cele mai deosebite imagini din natură şi au participat la un concurs cu genericul Wiki Loves Earth, organizat de Wikipedia Moldova. Astfel, în cadrul unei ceremonii oficiale, aceştia şi-au ridicat premiile, relatează Mesager.
06 August 2017 | 20:34
Cei mai buni agricultori din Soroca au fost premiaţi
La Soroca au fost premiaţi cei mai buni agricultori. În acest mod, localnicii au sărbătorit încheierea perioadei tradiţionale de seceriş. Chiar dacă în acest an sorocenii au adunat mai puţină recoltă, totuşi, se arată optimişti şi spun că aceasta va fi destulă pentru a acoperi necesităţile raionului, relatează Mesager.
31 August 2017 | 19:30
Câştigătorii concursului „Dictare pentru fiecare”, premiaţi
Astăzi au fost oferite premiile concursului „Dictare pentru fiecare”, desfăşurat în contextul Zilei Naţionale a Limbii Române. Premiile au fost oferite de Primăria capitalei, relatează Mesager.
08 Octombrie 2017 | 19:00
Cei mai buni producători de vin de casă, premiaţi în cadrul concursului „Polobocul de Aur”
Mai mulţi vinificatori decât vizitatori în cea de-a doua zi a sărbătorii Naţionale a Vinului. De vină a fost ploaia, care a ţinut astăzi oamenii în casă. Totuşi, cei care s-au încumetat să vină în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) au avut parte de un program de excepţie, care nu a fost dat peste cap de condiţiile meteo. Iar zece cei mai buni producători de vin de casă din ţară au fost premiaţi cu câte un poloboc, denumit simbolic „de aur”, relatează Mesager.
18 Decembrie 2017 | 14:10
Premii pentru redarea artistică a fenomenului migraţiei
Nouă tineri au fost premiaţi astăzi pentru modalitatea de redare artistică a fenomenului migraţiei. În total, la ediţia a doua a concursului de desen „Migraţia prin ochii copiilor” au participat 160 de elevi de pe ambele maluri ale Nistrului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18 Decembrie 2017 | 18:16
Asistenţii parentali profesionişti din Chişinău, premiaţi
Asistenţii parentali profesionişti din municipiul Chişinău au fost astăzi premiaţi cu diplome din partea Primăriei, pentru dedicaţia şi munca depusă în creşterea şi educarea copiilor rămaşi fără îngrijire părintească. Premiile au fost înmânate de primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, relatează Radio Moldova Actualităţi.
16 Mai 2018 | 20:34
Cei mai buni elevi ai Liceului „Academia Copiilor” au fost premiaţi
Cei mai buni elevi ai Liceului „Academia Copiilor” au fost premiaţi. Copiii care au înregistrat performanţe, au primit diplome şi distincţii de la profesori şi reprezentanţii Direcţiei de învăţământ a Primăriei Chişinău. Spre deliciul publicului, copiii au dansat, au cântat şi au proiectat pe scenă tot talentul lor, relatează Mesager.
25 Mai 2018 | 10:27
Câştigătorii concursului „Sculptură pentru Parcul Meu" au fost premiaţi
Câştigătorii concursului „Sculptură pentru Parcul Meu" au fost premiaţi în cadrul unei ceremonii oficiale, desfăşurată în Parcul „Valea Trandafirilor”. La finalul concursului de schiţe de sculpturi a fost organizat şi un atelier de creaţie pentru copii, care s-au distrat împreună cu clovnul Căpşunel şi au creat mai multe sculpturi din plastilină, au primit diplome de participare şi câte un mic cadou, relatează Moldova 1.
30 Mai 2018 | 11:41
Cei mai buni elevi şi profesori din Ialoveni au fost premiaţi
Cei mai buni elevi şi profesori din raionul Ialoveni au fost premiaţi în cadrul ,,Galei Laureaţilor”, ediţia 2018.
07 Iunie 2018 | 20:24
Cei mai buni antreprenori din Soroca au fost premiaţi
Peste 50 de oameni de afaceri din Soroca s-au ales cu diplome şi trofee pentru progresele înregistrate în domeniul economic. Întreprinzătorii au fost decoraţi de Camera de Comerţ şi Industrie, în cadrul concursului „Antreprenorul Anului”. Laureaţii activează la întreprinderile de producere, construcţii şi comerţ, relatează Mesager.
Promo
Radio Moldova
Înainte de a veni la Radio Moldova a ascultat postul naţional de radio o vară întreagă, de dimineaţă până seara, pentru a înţelege cât se poate mai bine meseria de jurnalist. Îşi dorea să guste din această meserie, să se perfecţioneze la microfon, iar după asta să treacă podul, la Moldova 1. Dar n-a fost să fie, pentru că radioul a cucerit-o din prima. Aşa se face că de 23 de ani, Alina Chiriac-Ivaşcu, protagonista acestui interviu, nu s-a mai despărţit de Radio Moldova. Chiar şi peste ani spune că nu s-a debarasat de emoţiile la microfon, iar asta deoarece e de părere că cel mai frumos lucru este atunci când te implici emoţional în ceea ce faci. Care au fost cele mai memorabile evenimente şi personalităţi care au marcat-o? Când a înţeles că radioul e parte din ea? Şi ce lecţii a învăţat graţie meseriei sale, aflaţi din interviul de mai jos.
Moldova 1
Alegerile locale noi din municipiul Chişinău au fost declarate nule. Mandatul primarului ales, Andrei Nastase, nu a fost validat de magistraţii de la Judecătoria Chişinău. Decizia a fost astăzi atacată la Curtea de Apel Chişinău de către avocatul lui Andrei Năstase. Nemulţumit de decizia magistraţilor s-a aratat şi contracandidatului lui Andrei Năstase, socialistul Ion Ceban.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam