Loading
ro ru en
Key Words
Loading
04 Februarie 2014 | 15:30
PLDM, PCRM şi PDM – cele mai influente partide ale lunii ianuarie
Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) ocupă primul loc în „Top 10 cele mai influente partide politice ale lunii ianuarie”. Clasamentul a fost efectuat de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică „Politicon” şi a fost făcut public, astăzi, 4 februarie.
05 Martie 2014 | 17:30
Şeful Guvernului, cel mai influent politician şi în februarie
Premierul Iurie Leancă este cel mai influent politician din Republica Moldova şi în luna februarie, potrivit unui top realizat de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică "Politicon". De asemenea, potrivit experţilor, luna trecută PLDM a deţinut întâietatea printre formaţiunile politice la capitolul influenţă.
03 Aprilie 2014 | 14:24
Leancă, pe prima poziţie în topul celor mai influenţi politicieni ai lunii martie
Premierul Iurie Leancă este cel mai influent politician din Republica Moldova şi în luna martie, potrivit unui top realizat de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică "Politicon". Locul doi în top este ocupat de liderul PLDM, Vlad Filat, iar în premieră, locul al treilea este deţinut, la egalitate de puncte, de preşedintele Parlamentului, Igor Corman şi ministrul de Externe, Natalia Gherman.
22 Aprilie 2014 | 12:15
Creaţiile lui Eugen Doga, incluse într-un top internaţional
Muzica maestrului Eugen Doga a fost inclusă într-un top internaţional intitulat „Top 200 Classical Pieses”, realizat de HistoryRundown.
06 Mai 2014 | 13:46
Iurie Leancă, cel mai influent politician şi în aprilie
Premierul Iurie Leancă este cel mai influent politician din Republica Moldova şi în luna aprilie, potrivit unui top realizat de Institutul de Analiză „Politicon”. Locul doi în top este ocupat de preşedintele Parlamentului, Igor Corman, iar locul trei de liderul PLDM, Vlad Filat.
06 Mai 2014 | 16:18
PLDM, PDM şi PCRM - cele mai influente partide ale lunii aprilie
Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) ocupă primul loc în „Top 10 cele mai influente partide politice ale lunii aprilie”. Clasamentul a fost efectuat de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică „Politicon” şi a fost făcut public, astăzi, 6 mai.
07 Iunie 2014 | 17:17
Topul celor mai atractive parcuri de distracţii din lume
Parcurile de distracţii din întreaga lume s-au bucurat în ultima perioadă de noi recorduri de turişti, peste 200 de milioane de persoane vizitând primele 25 de astfel de parcuri, ca importanţă, numai în anul 2013.
25 Iunie 2014 | 15:55
Moldova – pe locul 60 în topul celor mai bune ţări din lume
Republica Moldova ocupă locul 60 în topul celor mai bune ţări din lume, la capitolul contribuţiilor aduse umanităţii şi planetei. Potrivit clasamentului, în ultimii ani, cea mai mare contribuţie la bunăstarea planetei a avut-o Irlanda, care a ocupat primul loc în top, după care urmează Finlanda şi Elveţia.
06 Iulie 2014 | 08:57
Leancă, Filat şi Gherman – cei mai influenţi politicieni în luna iunie
Premierul Iurie Leancă a fost desemnat drept cel mai influent politician. Potrivit „Top cei mai influenţi politicieni din Republica Moldova”, realizat de Institutul „Politicon”, luna iunie 2014, viaţa politică moldovenească s-a desfăşurat sub semnul semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.
05 Septembrie 2014 | 11:57
Premierul Iurie Leancă - lider în topul celor mai influenţi politicieni
Prim-ministrul şi prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă, şi-a păstrat poziţia de lider în „Top 50 cei mai influenţi politicieni”. Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a revenit pe poziţia secundă în top 10, iar preşedintele Parlamentului şi vicepreşedintele PDM, Igor Corman, s-a clasat pe locul trei.
07 Septembrie 2014 | 17:05
Topul celor mai citite 10 cărţi din anul trecut
Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a făcut public topul celor mai citite 10 cărţi ale autorilor moldoveni în 2013. Topul a fost întocmit după ce au fost consultaţi cititorii. Astfel, în chestionar s-au indicat 193 de titluri de carte, editate în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013, pe suport hârtie.
08 Octombrie 2014 | 18:28
Moldova - clasată pe locul 4 într-un top al ţărilor dependente de remitenţe
Cu o pondere de 25 la sută a transferurilor migranţilor în Produsul Intern Brut (PIB) în anul 2013, Republica Moldova ocupă locul patru într-un top realizat de Banca Mondială „Migraţia şi fluxurile de remitenţe: tendinţe recente”.
05 Noiembrie 2014 | 18:08
Noutăţi în Top-ul celor mai influenţi politicieni şi partide
Top-ul celor mai influenţi 50 de politicieni din Republica Moldova în luna octombrie 2014 este caracterizat prin păstrarea poziţiilor deţinute anterior de către principalii figuranţi ai ierarhiei influenţei politice. Top-ul a fost realizat de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică „Politicon”. Pot fi remarcate urcarea în Top trei a liderului PCRM, Vladimir Voronin, ascensiunea cu două poziţii a preşedintelui ţării, Nicolae Timofti, precum şi revenirea în Top 10 a ministrului Educaţiei, Maia Sandu.
17 Noiembrie 2014 | 19:42
Republica Moldova în top patru al celor mai interesante regiuni vinicole din lume
Cel mai influent portal de călătorii din SUA şi întreaga lume „Travel and Leisure” a inclus Moldova într-un top al regiunilor vinicole noi „de luat în vizor”. Alături de Republica Moldova, în acest clasament, sunt situate Michigan (SUA), Swartland (Africa de Sud) şi Tasmania (Australia).
17 Noiembrie 2014 | 15:53
Republica Moldova în top patru al celor mai interesante regiuni vinicole din lume
Cel mai influent portal de călătorii din SUA şi întreaga lume „Travel and Leisure” a inclus Moldova într-un top al regiunilor vinicole noi „de luat în vizor”. Alături de Republica Moldova, în acest clasament, sunt situate Michigan (SUA), Swartland (Africa de Sud) şi Tasmania (Australia).
05 Ianuarie 2015 | 19:00
Moldova - pe locul doi în topul ţărilor cu cele mai bune spumante
Cramele moldoveneşti sunt renumite în toată lumea nu doar pentru dimensiunile lor, dar şi pentru colecţiile de vinuri depozitate. Potrivit portalului danez vivino.com, Moldova se plasează pe locul doi în topul ţărilor cu cele mai bune vinuri spumante, relatează Radio Moldova Actualităţi.
17 Martie 2015 | 19:01
Experţi: Moldova riscă să piardă poziţia de lider în topul ţărilor Parteneriatului Estic
Republica Moldova rămâne un lider în regiune, dar nu înregistrează un progres major, în comparaţie cu alte ţări din Parteneriatul Estic. Aceasta este una dintre concluziile făcute de IDIS ”Viitorul” care a prezentat marţi, 17 martie, Indicele Integrării Europene pentru ţările Parteneriatului Estic (PE).
14 August 2015 | 15:07
Republica Moldova - în top ţări de declin demografic
În general, se poate presupune că pe viitor planeta va deveni mai aglomerată. Oamenii se reproduc şi populaţia lumii ar urma să crească oarecum constant în următoarele decenii, scrie ziarul american The Washington Post. Totodată, ultimele proiecţii ONU asupra populaţiei constată că 48 de ţări din lume vor înregistra un declin al populaţiei până în 2100, iar Republica Moldova ar fi în topul acestor ţări.
18 Decembrie 2015 | 11:15
Topul ţărilor cu cel mai bun nivel de trai
ONU a dat publicităţii studiul anual privind nivelul de trai în toate ţările lumii şi a realizat un clasament în funcţie de Indexul de Dezvoltare Umană. Conform studiului, în 2015, la fel ca în ultimii şase ani, ţara în care se trăieşte cel mai bine este Norvegia.
29 Ianuarie 2016 | 18:07
Republica Moldova s-a clasat pe locul trei după numărul de cereri depuse la CtEDO
În 2015, Republica Moldova s-a clasat pe locul trei loc în topul celor 47 de state membre ale Consiliului Europei după numărul de cereri înregistrate la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO). Cel puţin asta indică datele dintr-un raport prezentat astăzi de către reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), relatează Radio Moldova Actualităţi.
11 Februarie 2016 | 11:03
USM - în topul universităţilor din ţară
Universitatea de Stat din Moldova (USM) pentru a şasea oară consecutiv conduce clasamentul universităţilor din ţară, plasându-se pe locul 216 în Europa Centrală şi de Est, pe locul 965 în Europa şi pe locul 2839 în lume, se arată pe site-ul oficial al universităţii.
20 Octombrie 2016 | 18:45
BOP: Moldova 1 - în topul preferinţelor publicului
Televiziunea este considerată sursa de informare în care au cea mai mare încredere cetăţenii, iar postul public de televiziune, Moldova1, se află printre principalele canale TV de unde aleg cetăţenii să se informeze în primul rând. Acest lucru îl arată datele Barometrului Opiniei Publice (BOP), prezentat astăzi de către Institutul de Politici Publice.
25 Ianuarie 2017 | 12:44
Moldova, pe locul 123 într-un top al perceperii corupţiei
Republica Moldova a coborât 20 de poziţii faţă de anul trecut într-un top al perceperii corupţiei la nivel mondial, lansat astăzi de Transparency International, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la Radio Chişinău.
08 Februarie 2017 | 11:32
Trei universităţi din Moldova se regăsesc într-un clasament internaţional
Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat şi Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” sunt cele mai vizibile instituţii de învăţământ superior de la noi din ţară, pe internet, relatează Moldova 1.
20 Martie 2017 | 16:32
Moldovenii îi devansează pe ucraineni la capitolul fericire
Republica Moldova ocupă locul 55 în topul celor mai fericite state din lume, din 155 de ţări, în timp ce România – locul 57. Zece cele mai fericite ţări în 2015-2016 sunt, conform topului, ţările nordice: Norvegia, Danemarca, Islanda, Norvegia, Finlanda. Ţările vecine, Rusia şi Ucraina s-au clasat pe locul 49 şi, respectiv, 132.
22 Martie 2017 | 09:25
Top şapte atracţii turistice ale Parisului
Adesea numit „oraşul iubirii” sau „oraşul luminilor”, Paris este astăzi unul dintre cele mai importante centre de afaceri, modă, divertisment, artă şi cultură din lume. Paris mai este numit, pe bună dreptate, şi oraşul care alimentează simţurile, intelectul, dar şi sufletul. Şi pentru că în oraşul luminilor, locul de naştere al romantismului, totul este magic şi orice se poate întâmpla, vă invităm să cunoaşteţi şapte cele mai importante atracţii turistice ale Parisului în emisiunea „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune.
04 Aprilie 2017 | 09:00
Top cele mai vechi grădini zoologice din lume
Grădinile zoologice sunt unele dintre cele mai fascinante atracţii din multe oraşe ale lumii. Încă din cele mai veche timpuri, grădinile zoologice au încercat să ofere animalelor un spaţiu apropiat de cel natural, unde necuvântătoarele pot alerga sau interacţiona cu alte animale. Lumea este plină de grădini zoologice, dar noi vă invităm să urmăriţi un top cu cele mai vechi grădini zoo din lume, realizat în cadrul emisiunii „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune.
23 Mai 2017 | 15:05
Moldova, pe locul 8 într-un Top 10 destinaţii atractive pentru vară în Europa
Republica Moldova a fost clasată pe locul opt în Top zece destinaţii atractive de vară în Europa, potrivit ghidului de călătorie „Lonely Planet”, informează Agenţia Turismului a Republicii Moldova.
12 Iulie 2017 | 13:36
Turiştii, îndemnaţi să viziteze Republica Moldova
Republica Moldova a fost inclusă în top zece ţări care poate reprezenta o surpriză frumoasă pentru călători, clasamentul fiind elaborat de portalul National Geographic, relatează Moldova 1.
02 August 2017 | 11:40
USM, în topul universităţilor din Moldova
Universitatea de Stat din Moldova (USM) este una dintre cele mai bune instituţii de învăţământ superior din Republica Moldova. Potrivit clasamentului internaţional Ranking Web of Universities (Webometrics), USM se situează pe locul 221 în Europa Centrală şi de Est, pe locul 1007 – în Europa şi pe locul 3148 în lume, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
26 Octombrie 2017 | 17:53
Paşaportul Republicii Moldova, într-un top al celor mai sigure acte de identitate
Paşaportul moldovenesc - unul dintre cele mai greu de falsificat în lume. Potrivit unui top internaţional al celor mai sigure acte de identitate, documentele din ţara noastră ocupă locul 43 din 94, în anul curent, relatează Mesager.
06 Noiembrie 2017 | 16:28
Radu Albot - în top o sută mondial
Radu Albot a revenit în top o sută mondial. După succesul de la Shenzhen, tenismanul moldovean ocupă locul 86. Cea mai bună clasare pentru Albot în clasamentul ATP este poziţia cu numărul 81 ocupată în aprilie 2017, relatează Mesager.
11 Ianuarie 2018 | 11:16
Republica Moldova ocupă locul 56 într-un top al indicelui integrităţii publice
Republica Moldova s-a plasat în anul 2017 pe locul 56 în topul indicelui integrităţii publice (IPI), ţara noastră fiind inclusă pentru prima dată într-un clasament internaţional al integrităţii. Scorul IPI a evaluat performanţele unui număr de 109 state incluse în clasament. Colectarea datelor pentru Republica Moldova, necesare acestui clasament, s-a făcut cu efortul experţilor Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”.
24 Ianuarie 2018 | 14:51
Deputata Mihaela Spătaru, inclusă într-un top al celebrei reviste Forbes
Deputata Mihaela Spătaru, membră a Grupului Parlamentar Popular European (PPE), a fost inclusă în topul celor mai de succes tineri din Europa, la categoria Legi şi Politici, al celebrei reviste Forbes.
Promo
Radio Moldova
Provine dintr-o familie de medici, dar totuşi a ales să facă jurnalism. De patru ani coordonează procesul redacţional al echipei de la Radio Moldova Tineret (RMT). Vorbim de Diana Ştefîrţă, editor-coordonator RMT, care a acordat un interviu pentru TRM.MD, în cadrul căruia a vorbit despre carieră şi specificul meseriei de jurnalist.
Moldova 1
Humusul este determinant pentru fertilitatea solului fiind rezerva şi sursa importantă de elemente nutritive, care poate fi obţinută în mod artificial prin vermicultură. Care sunt Asociaţiile Obşteşti din Chişinău ce au găsit soluţia de valorificare a deşeurilor, transformându-le în biohumus şi cum se desfăţoară procesul de vermicompostare, aflaţi duminică, 24 iunie, începând cu ora 12:30 la emisiunea „Natura în Obiectiv”.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam