Loading
ro ru en
Key Words
Loading
16 Februarie 2014 | 09:09
Circa 13 mii de turişti străini au vizitat Moldova în 2013
Anul trecut, agenţiile de turism şi turoperatorii din Republica Moldova au acordat servicii turistice la peste 200 de mii de turişti şi excursionişti. Datele Biroului Naţional de Statistică (BNS) arată că această cifră este mai mare cu 5,6% decât în anul 2012.
08 Aprilie 2014 | 13:25
Şapte turişti între care doi moldoveni au fost salvaţi de jandarmi fiind blocaţi în Masivul Bucegi, România
Şapte turişti, între care doi din Republica Moldova, au rămas blocaţi cu două autoturisme, duminică, în Masivul Bucegi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile mediafax.ro.
22 Septembrie 2014 | 17:50
Primarul capitalei propune ca Sărbătoarea Vinului să dureze două săptămâni
„Ziua Naţională a Vinului” ar putea dura două săptămâni. Este propunerea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, care spune că două zile sunt prea puţine pentru a-i susţine pe producători, dar şi a-i atrage pe turişti.
14 Noiembrie 2014 | 15:30
Zece indicatoare noi vor ghida turiştii prin Moldova
Guvernul a aprobat astăzi, 14 noiembrie, zece indicatoare noi, care vor ghida turiştii prin Republica Moldova. Proiectul prevede completarea Regulamentului circulaţiei rutiere şi îşi propune să faciliteze accesul vizitatorilor la obiectele turistice din ţară.
05 Mai 2015 | 13:40
Stâncile Buteşti – o atracţie pentru turişti (FOTO/VIDEO)
Stânca Buteşti din localitatea cu acelaşi nume, pe la poalele căreia trece şi râuleţul Camenca, a fost sursa de inspiraţie pentru mulţi oameni de artă. De stâncile Buteşti ţin multe întâmplări, istorioare, legende, care pot impresiona pe mulţi vizitatori ai locului şi care au fost descoperite într-o vizită, de echipa emisiunii „Natura în Obiectiv”.
12 Mai 2015 | 16:34
Turişti din Moldova decedaţi în urma unui accident rutier produs în Egipt
Doi turişti moldoveni şi-au pierdut viaţa, iar alte 11 persoane au fost rănite în urma unui accident rutier produs în zona oraşului Hurgada din Egipt, anunţă Ria Novosti.
31 Mai 2015 | 15:35
După renovare, Cetatea Soroca abundă de vizitatori
Peste 500 de oameni vin zilnic să vadă unicul monument de istorie şi artă medievală din Republica Moldova după ce, acum două săptămâni, şi-a deschis uşile pentru vizitatori. Din cauza fluxului mare nu toţi turiştii beneficiază de serviciile unui ghid. Administraţia muzeului spune că face faţă cu greu solicitărilor grupurilor de vizitatori, relatează Mesager.
19 August 2015 | 09:50
Tot mai mulţi turişti străini vizitează Moldova
Tot mai mulţi turişti străini aleg ca destinaţie turistică Republica Moldova. În prima jumătate a anului curent, agenţiile de turism din Moldova au deservit 6,7 mii de turişti şi excursionişti de peste hotare, cu 1,4 mii mai mulţi, comparativ cu perioada similară din anul 2014, relatează Radio Moldova Actualităţi.
09 Octombrie 2015 | 13:15
Peste 2000 de turişti au vizitat Moldova de Ziua Naţională a Vinului
Peste 2000 de turişti au vizitat Moldova de Ziua Naţională a Vinului
08 Noiembrie 2015 | 14:40
Şanse pentru turismul moldovenesc
Republica Moldova ar putea deveni o ţară vizitată de mii de turişti, cu o cultură dezvoltată şi companii la nivel european. Deoarece avem ieşire la Dunăre, am putea face parte din proiectul „Black to Black”. Iniţiat de germani, acesta are drept scop dezvoltarea turismului pe Dunăre, de la Pădurea Neagră la Marea Neagră. Însă, pentru a face parte din grupul celor din Europa de Vest, trebuie să fim capabili să aducem idei novatoare în ţară, relatează Mesager.
04 August 2016 | 18:17
Cetatea Soroca – o destinaţie atractivă pentru turişti
Cetatea Soroca este cea mai atractivă destinaţie pentru turiştii străini. Zilnic, fortăreaţa de pe malul râului Nistru este vizitată de sute de oameni din diferite colţuri ale lumii. Cei care i-au păşit pragul au rămas fermecaţi şi spun că obiectivul istoric îşi păstrează aspectul şi farmecul de altădată, relatează Mesager.
20 August 2016 | 14:20
Turismul intern a crescut cu puţin peste două procente în primele şase luni ale acestui an
Turismul intern a crescut cu puţin peste două procente în primele şase luni ale acestui an faţă de perioada similară a anului trecut. Cel puţin aşa arată datele Biroului Naţional de Statistică. Aşadar, obiectivele turistice autohtone au devenit atractive pentru peste 16 mii de moldoveni. De asemenea, Republica Moldova a prezentat interes şi pentru aproape şase mii de turişti şi excursionişti străini, relatează Moldova 1.
01 Ianuarie 2017 | 13:20
O barcă plină cu turişti a luat foc în largul coastelor capitalei Jakarta
23 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 32 au fost rănite, după ce în noaptea de Revelion o barcă plină cu turişti a luat foc în largul coastelor capitalei Jakarta, Indonezia, scrie digi24.ro.
09 Ianuarie 2017 | 15:27
Uzbekistanul îşi amână planul de liberalizare a vizelor
Uzbekistanul a anunţat astăzi, 9 ianuarie, că îşi amână cu patru ani planul de a permite intrarea fără vize pe teritoriul său a turiştilor din 15 ţări, invocând între altele raţiuni de securitate, transmite Agerpres, cu referire la Reuters.
19 Ianuarie 2017 | 19:21
Antreprenorii din turism din Moldova, îndemnaţi să se asocieze
Veşnicia s-a născut la sat. O ştiu moldovenii şi se pare că şi cei mai mulţi străini care ne vizitează ţara înţeleg că adevăratele atracţii turistice ale ţării se află la sate. Însă pentru o reală dezvoltare a turismului în satele Moldovei este nevoie şi de servicii calitative de cazare şi deservire a oaspeţilor, iată de ce antreprenorii din turism sunt îndemnaţi să se asocieze între ei pentru o mai bună promovare a destinaţiilor turistice, relatează Mesager.
12 Februarie 2017 | 13:23
Jumătate dintre turiştii care vizitează Moldova sunt români
Jumătate dintre turiştii care vizitează Republica Moldova sunt români. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în anul 2016, numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetăţenii străini a fost de 3,4 milioane, în creştere cu aproape 19 la sută faţă de anul 2015, relatează Moldova 1.
09 Martie 2017 | 16:38
La Chişinău va fi creat primul Centru de Informare pentru Turişti
Turiştii care vizitează Republica Moldova vor avea în curând la dispoziţie o nouă resursă modernă şi eficientă de informare cu privire la întregul spectru de oportunităţi de turism pe ambele maluri ale râului Nistru. În acest sens, astăzi, 9 martie, la Chişinău a fost semnat un Memorandum de cooperare în vederea deschiderii primului Centru de Informare pentru Turişti în oraşul Chişinău.
14 Aprilie 2017 | 09:40
Accident rutier grav în Mexic
Cel puţin 24 de oameni au pierit arşi de vii şi încă nouă au fost răniţi într-o coliziune joi, 13 aprilie, între un camion cisternă şi un autocar de turişti mexicani în sudul Mexicului, au anunţat autorităţile, citate de AFP, informează Agerpres.
15 Mai 2017 | 14:25
Numărul turiştilor cazaţi în Moldova a crescut cu până la 10%
Numărul turiştilor cazaţi în Republica Moldova în primele trei luni a anului a crescut cu până la zece la sută, comparativ cu ianuarie-martie 2016. Potrivit Biroului Naţional de Statistică (BNS), acest lucru se datorează, în mare parte, numărului de turişti cazaţi la taberele de vacanţă pentru elevi, pensiuni turistice şi agroturistice, structuri de odihnă, cămine pentru vizitatori, hoteluri şi moteluri. Totodată, s-a redus numărul de turişti cazaţi la structuri de întremare.
22 Mai 2017 | 11:25
Tot mai mulţi moldoveni aleg să călătorească în străinătate
Circa 19 mii de turişti şi excursionişti au plecat în străinătate în perioada ianuarie-martie 2017, sau cu peste 35 la sută mai mult faţă de perioada similară din anul 2016. Majoritatea cetăţenilor moldoveni au plecat în străinătate în scopuri de odihnă, recreere şi agrement - 97,3%. Cetăţenii Republicii Moldova au preferat să călătorească, în principal, în România, Bulgaria, Egipt, Ucraina, Italia, Turcia şi Grecia.
27 Mai 2017 | 14:23
Moldova - tot mai atractivă pentru turiştii străini
Moldova este tot mai atractivă pentru turiştii străini. Cel puţin aşa arată datele Biroului Naţional de Statistică pentru primele trei luni ale acestui an. Potrivit statisticilor, de serviciile turistice interne s-au folosit aproximativ şapte mii de turişti, ceea ce reprezintă o creştere cu peste 20 la sută faţă de perioada similară a anului trecut. Şi moldovenii s-au activizat în călătoriile prin ţară, statistica arătând în acest sens o creştere de 30 la sută, relatează Moldova 1.
12 Iulie 2017 | 13:36
Turiştii, îndemnaţi să viziteze Republica Moldova
Republica Moldova a fost inclusă în top zece ţări care poate reprezenta o surpriză frumoasă pentru călători, clasamentul fiind elaborat de portalul National Geographic, relatează Moldova 1.
11 August 2017 | 21:13
Tot mai mulţi turişti vizitează Moldova
Peste un milion 700 de mii de turişti străini au vizitat Republica Moldova în jumătate de an. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, cifra a crescut cu şase la sută faţă de 2016, relatează Mesager.
16 Noiembrie 2017 | 09:24
Numărul de turişti cazaţi în structurile de cazare din Moldova este în creştere
În perioada ianuarie-septembrie 2017, structurile de primire turistică colective cu funcţiuni de cazare au fost frecventate de 269 de mii de turişti, din care peste 106 mii de turişti străini, ceea ce reprezintă 39,6% din total şi peste 162 de mii de turişti moldoveni - 60,4%, informează Agenţia Turismului a Republicii Moldova.
24 Noiembrie 2017 | 14:51
Tot mai mult turişti aleg să viziteze Republica Moldova
Activitatea turistică a agenţiilor de turism şi turoperatorilor din Republica Moldova manifestă o dinamică ascendentă. Doar în perioada ianuarie-septembrie 2017 acestea au acordat servicii turistice la 239,3 mii de turişti şi excursionişti, cu 21,2% mai mult decât în perioada corespunzătoare din anul 2016. Majorarea numărului de turişti şi excursionişti a fost condiţionată de creşterea numărului de participanţi la turismul emiţător şi turismul receptor. Totodată s-a redus numărul de participanţi la turismul intern.
29 Noiembrie 2017 | 13:35
Tot mai mulţi oameni apelează la agenţiile de turism
Activitatea turistică a agenţiilor de turism şi operatorilor de turism din Republica Moldova este în creştere. În primele nouă luni ale acestui an aproximativ 240 de mii de oameni au recurs la servicii turistice - cu 21% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, relatează Moldova 1.
13 Ianuarie 2018 | 11:40
Apartamentele private care oferă cazare turiştilor generează concurenţă neloială
Apartamentele private care oferă cazare pentru turiştii străini creează concurenţă neloială în sfera turistică. Deşi desfăşoară o activitate economică, aceşti patroni nu plătesc taxe locale şi impozite. Directorul Agenţiei Turismului, Stanislav Rusu, a declarat pentru IPN că, pentru a activa legal, proprietarul apartamentului ar trebui să schimbe destinaţia imobilului din locativ în nelocativ, acţiune la care proprietarii de apartamente nu vor recurge niciodată.
20 Iulie 2018 | 09:50
Un vapor cu turişti s-a scufundat în SUA
Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa joi şi şapte au fost rănite după ce un vapor care transporta turişti s-a răsturnat, apoi s-a scufundat, pe un lac în statul american Missouri, în timpul unei furtuni violente, scrie Agerpres.
25 August 2018 | 22:20
Grav accident rutier în Bulgaria
Un accident de autocar a făcut cel puţin 15 morţi şi 27 de răniţi, sâmbătă, la sfârşitul după-amiezii, pe un drum cu serpentine din apropiere de Svoghe, localitate din nord-vestul Bulgariei, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Sofia, scrie Agerpres.
08 Septembrie 2018 | 15:21
Cel puţin 21 de turisţi au decedat într-un accident în Indonezia
Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva au fost rănite în Indonezia, după ce autocarul în care călătoreau a căzut într-o prăpastie în insula Java, scrie ştirileprotv.ro, cu referire la AFP.
07 Noiembrie 2018 | 10:54
UTA Găgăuzia devine mai atractivă pentru turişti
Primul complex turistic în stil găgăuz din Republica Moldova a fost inaugurat în satul Congaz (Comrat). Pe lângă cele patru case tradiţionale ţărăneşti, cu pereţi de lut şi acoperiş din stuf, complexul etno-turistic „Gagauz Sofrasi” mai dispune de un muzeu, o cramă, un restaurant cu terasă în stil naţional, un mini-hotel, precum şi o sală de festivităţi.
Promo
Moldova 1
În această seară, tema talk-show-ului politic „Moldova în Direct” este situaţia drumurilor din capitală şi din ţară, în condiţii de iarnă. Cât de pregătite sunt autorităţile să facă faţă unui nou sezon rece şi cum se planifică reducerea numărului de accidente, aflaţi astăzi, la Moldova 1.
Moldova 1
Anual, pe 20 noiembrie se marchează Ziua Mondială a Drepturilor Copiilor, fiind o şansă de a promova, a creşte gradul de conştientizare şi de a mobiliza fonduri pentru problemele majore pe care le înfruntă copiii din întreaga lume. Despre drepturile copiilor şi nu numai, vorbim astăzi, la „Cine vine la noi?”.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam