Loading
ro ru en
Key Words
Loading
27 Iulie 2014 | 18:19
Vinurile moldoveneşti ar putea fi vândute şi în SUA
Vinificatorii moldoveni ar putea să-şi vândă producţia în Statele Unite ale Americii. Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, în comun cu experţi americani, au elaborat o Strategie de promovare a vinurilor din Moldova pe piaţa americană. Băuturile urmează să fie comercializate cu marca „Wine of Moldova”, transmite Mesager.
28 Iulie 2014 | 10:12
Perspectivele comercializării vinurilor moldoveneşti pe piaţa canadiană, discutate la Toronto
Ambasadorul Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi, şi-a continuat seria de deplasări de serviciu la Toronto, capitala celei mai populate provincii canadiene - Ontario, acest oraş găzduind una dintre cele mai numeroase comunităţi de moldoveni din Canada.
28 Iulie 2014 | 10:14
Perspectivele comercializării vinurilor moldoveneşti pe piaţa canadiană, discutate la Toronto
Ambasadorul Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi, şi-a continuat seria de deplasări de serviciu la Toronto, capitala celei mai populate provincii canadiene - Ontario, acest oraş găzduind una dintre cele mai numeroase comunităţi de moldoveni din Canada.
28 Iulie 2014 | 16:37
Vizită de promovare a vinurilor moldoveneşti în SUA
Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, însoţit de un grup de vinificatori moldoveni efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Obiectivul principal al deplasării este iniţierea unor acţiuni de asistenţă din partea americană a agricultorilor moldoveni care au pierderi de pe urma restricţiilor impuse de Federaţia Rusă la importul de fructe, legume, vinuri, carne şi conserve.
18 Septembrie 2014 | 11:23
Comercializarea vinurilor moldoveneşti, subiect discutat la Tallinn
Comercializarea vinurilor moldoveneşti în Estonia a fost unul dintre subiectele discutate de ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, cu ministrul Agriculturii din Estonia, Ivari Padar.
26 Septembrie 2014 | 10:15
Alexandr Lukaşenko: Vinurile moldoveneşti sunt aşteptate pe piaţa belorusă
Vinurile moldoveneşti sunt aşteptate pe piaţa belorusă. Declaraţia a fost făcută de preşedintele belarus, Alexandr Lukaşenko, în cea de-a doua zi a vizitei sale în Republica Moldova.
05 Noiembrie 2014 | 09:47
Vinurile moldoveneşti, promovate în Canada
Cinci companii vitivinicole din Republica Moldova şi-au prezentat producţia importatorilor şi distribuitorilor de vinuri din Canada în cadrul unei serii de evenimente promoţionale. Acestea au fost organizate, în perioada 30 octombrie – 4 noiembrie 2014, în oraşele Toronto şi Montreal de către Ambasada Republicii Moldova în Canada, în cooperare cu Oficiul naţional al viei şi vinului.
07 Noiembrie 2014 | 17:20
Vinurile şi produsele agricole moldoveneşti promovate în Canada
Acţiunile de promovare pe piaţa canadiană a vinurilor şi produselor agricole moldoveneşti au avut loc în perioada 1-4 noiembrie 2014, la Montreal, cel mai mare centru urban, industrial şi financiar din provincia Quebec şi al doilea după mărime din Canada.
18 Noiembrie 2014 | 15:47
Vinurile moldoveneşti, apreciate la o expoziţie internaţională desfăşurată în China
Vinurile moldoveneşti cuceresc piaţa chineză. Douăzeci de companii vinicole şi-au prezentat producţia la celebra expoziţie internaţională „ProWine”, care a avut loc la Shanghai, în perioada 11-14 noiembrie, relatează Mesager.
12 Mai 2015 | 17:43
Vinurile moldoveneşti - în topul celei mai influente competiţii din lume
Vinuri produse în Republica Moldova au fost premiate cu două medalii de argint şi patru de bronz la cea mai mare şi mai influentă competiţie de vinuri din lume „Decanter World Wine Awards” (DWWA).
10 Iunie 2015 | 10:11
Vinurile moldoveneşti - promovate în Portugalia
Într-un restaurant select din oraşul portughez Sintra a fost organizată o seară de promovare a vinurilor şi culturii moldoveneşti. La eveniment au participat Valeriu Turea, ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia şi Vasile Popovici, ambasadorul României în Portugalia.
17 Iulie 2015 | 14:39
Trei mărci de vinuri moldoveneşti ar putea ajunge pe piaţa din Quebec
Trei mărci de vinuri din Republica Moldova au trecut cu succes prima etapă de selectare desfăşurată de Societatea de stat pentru alcool din Quebec (SAQ) şi, după îndeplinirea formalităţilor necesare, urmează a fi supuse unei expertize organoleptice, care va permite ulterior livrarea primului lot de vinuri moldoveneşti pe piaţa din Quebec.
02 Septembrie 2015 | 15:05
Vinuri moldoveneşti, premiate cu aur şi argint la concursul „Asia Wine Trophy 2015”
Zece vinuri din Republica Moldova au fost premiate cu aur şi argint la cel mai mare concurs de vinuri din spaţiul asiatic - „Asia Wine Trophy 2015”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
27 Octombrie 2015 | 16:34
Vinurile moldoveneşti apreciate la o prestigioasă expoziţie în Cehia
Republica Moldova a fost prezentată, în premieră, la cea de-a 15-a ediţie a expoziţiei „International Wine Show Prague”. În cadrul evenimentului 16 companii vitivinicole din Moldova au oferit publicului internaţional peste 200 de vinuri din soiuri locale şi europene sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”.
25 Ianuarie 2016 | 16:10
La Ankara a fost deschis primul magazin de vinuri moldoveneşti
Recent, la Ankara, Turcia, a fost deschis oficial primul magazin de vinuri moldoveneşti. În vânzare sunt expuse vinurile albe şi roşii ale companiei moldoveneşti „Tomai”, din sudul Republicii Moldova.
23 Februarie 2016 | 16:42
Cinci vinuri moldoveneşti au fost distinse cu medalii de aur la cel mai mare concurs internaţional de vinuri
Vinurile moldoveneşti au fost distinse cu zece medalii la Berliner Wein Trophy 2016, cel mai mare concurs internaţional de vinuri sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Vinului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
05 Septembrie 2016 | 13:33
Vinurile moldoveneşti, populare şi în Japonia
În perioada 2 – 5 septembrie o misiune japoneză de afaceri a vizitat Republica Moldova cu scopul de a cunoaşte şi promova vinurile noastre în Ţara Soarelui Răsare. Membrii delegaţiei au efectuat vizite de studiu în şapte vinării din ţară, relatează Moldova 1.
22 Februarie 2017 | 12:50
Vinurile moldoveneşti cuceresc pieţele din Canada
Datele statistice privind exportul de vinuri şi de preparate alimentare în Canada indică o creştere considerabilă în ultimii ani. Cu toate acestea, potrivit ambasadoarei Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi, Republica Moldova rămâne restanţieră la importul de fructe şi legume proaspete, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19 Martie 2017 | 20:00
Regal al vinurilor moldoveneşti la Dusseldorf
Vinificatorii moldoveni s-au reunit şi în acest an la cea mai importantă expoziţie specializată de talie mondială, ca să demonstreze vizitatorilor calitatea ireproşabilă a produselor vitivinicole autohtone. Evenimentul se desfăşoară pe parcursul a două zile, în oraşul german Dusseldorf, relatează Mesager.
11 Noiembrie 2017 | 16:55
Exporturile de vinuri moldoveneşti, în creştere
Mai multe exporturi de vinuri moldoveneşti în România. Doar pe parcursul anului 2016, ţara noastră a exportat de 3,5 ori mai mult vin în România, comparativ cu anul 2014. Potrivit Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, 23 de producători de vinuri din Republica Moldova exportă pe piaţa din România, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11 Iunie 2018 | 16:16
Vinurile moldoveneşti, promovate la Vilnius
Un eveniment de promovare a turismului vitivinicol din Republica Moldova, cu o degustare a celor mai alese vinuri oferite de către zece producători autohtoni, a fost organizată la Vilnius, de Ambasada ţării noastre în Lituania, în parteneriat cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.
Promo
Moldova 1
Studenţii facultăţilor cu specializare muzicală ai Universităţii de Stat „Grigore Ţamblac” din Taraclia, instituţie de învăţământ superior moldo-bulgară, au evoluat în cadrul unui concert de sinteză. Ce emoţii a transmis concertul şi cum a fost redată cultura bulgară prin intermediul muzicii , aflaţi mâine, începând cu ora 14:20 la emisiunea „Unda Bugeacului”.
Moldova 1
Regizoarea Luminiţa Tâcu vine cu o premieră, absolut deosebită, spectacolul „Krum”, montat pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău. Cum îmbină acest gen teatral expresia corpului cu textul, muzica, şi dansul, aflaţi sâmbătă, de la ora 15:20 la emisiunea „Purtătorii de cultură” .
mai multe emisiuni: TV | Radio
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam