Loading
ro ru en
Key Words
Loading
02 Februarie 2014 | 14:14
Circa 31% din găgăuzi s-au prezentat la plebiscit
31,83% de persoanele înscrise pe listele s-au prezentat la secţiile de vot din regiunea autonomă găgăuză, către ora 12.00. Datele au fost făcute publice de Comisia Electorală Centrală din regiune, citate de portalul informaţional gagauzinfo.md, care anunţă că referendumul va avea loc dacă la acesta va participa o treime dintre alegători.
13 Martie 2014 | 21:39
Grup de lucru creat pentru examinarea statutului special al UTA Găgăuzia
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a semnat astăzi, 13 martie, o dispoziţie în vederea asigurării unei analize obiective şi competente a problemelor ce ţin de statutul special al UTA Găgăuzia şi implementării normelor constituţionale.
22 Mai 2014 | 12:53
Un agent economic va plăti statului peste jumătate de milion de lei
Un agent economic din UTA Găgăuzia a fost obligat să achite statului aproape 600 de mii de lei, după ce procurorii au constatat că ar fi exploatat şi extras ilegal nisip de pe un teren - proprietate publică a oraşului Cahul.
28 Mai 2014 | 14:37
Distincţii de stat pentru personalităţi marcante din sudul ţării
Preşedintele Nicolae Timofti, a conferit prin decret prezidenţial distincţii de stat şi titluri onorifice unor personalităţi marcante din UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia.
19 Iulie 2014 | 14:54
20 de legi modificate pentru statutul special al UTA Găgăuzia
Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care vine cu modificări pentru a asigura mai multă concordanţă între legislaţia naţională şi prevederile Legii privind statutul special al Unităţii Teritorial Administrative Găgăuzia. Proiectul de lege prevede modificări la 20 de acte legislative şi a fost votat în şedinţa de vineri, 18 iulie. După ce spiritele s-au încins, şedinţa în plen a fost întreruptă şi s-a anunţat că va continua în altă zi.
15 August 2014 | 15:35
Din luna octombrie, locuitorii din UTA Găgăuzia vor fi deserviţi de două instituţii medicale noi
Servicii medicale de calitate pentru locuitorii din autonomia găgăuză. În scurt timp, aici se va deschide un nou bloc chirurgical şi un spital. Instituţiile au fost construite din banii Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM). Au contribuit la realizarea proiectului şi partenerii germani, transmite Mesager.
31 August 2014 | 10:29
Ajutor pentru familii nevoiaşe în ajun de 1 septembrie
Mai multe familii din UTA Găgăuzia au primit ajutor financiar pentru procurarea rechizitelor de şcoală. Din fondul social au fost alocate 700 de mii de lei, relatează Mesager.
21 Martie 2015 | 12:02
Buletinele de vot sunt repartizate la cele 65 de secţii din UTA Găgăuzia
Celor 65 de secţii din UTA Găgăuzia, astăzi, 21 martie, le sunt repartizate buletinele de vot. Pentru scrutin au fost tipărite peste 100 de mii de exemplare. Acestea sunt de culoarea mov şi conţin informaţii scurte despre candidaţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.
05 August 2015 | 18:51
Premierul Streleţ merge mâine în prima sa vizită în UTA Găgăuzia
Prim-ministrul Valeriu Streleţ va efectua joi, 6 august, prima sa vizită de lucru în teritoriu, la Comrat, UTA Găgăuzia.
27 August 2015 | 13:27
În Găgăuzia nu vor fi organizate manifestări cu ocazia sărbătorilor naţionale
În UTA Găgăuzia nu vor fi organizate manifestări cultural-artistice cu ocazia sărbătorilor naţionale Ziua Independenţei şi „Limba noastră”.
05 Noiembrie 2015 | 12:59
Primul forum investiţional în UTA Găgăuzia va avea loc în perioada 6-7 noiembrie
Primul forum investiţional organizat de administraţia din Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia va avea loc pe 6-7 noiembrie, relatează Radio Moldova Actualităţi. La forum şi-au confirmat prezenţa peste 250 de participanţi din opt ţări.
04 Februarie 2016 | 16:05
A fost convocat grupul de lucru cu participarea reprezentanţilor de la Chişinău şi Comrat
Platforma nou-creată va asigura un dialog permanent şi continuu între autorităţile de la Chişinău şi Comrat în vederea armonizării legislaţiei în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia. Declaraţia aparţine preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi a fost făcută în cadrul primei şedinţe a grupului de lucru a Parlamentului cu Adunarea Populară a UTA Găgăuziei.
27 Februarie 2016 | 18:31
Autorităţile din Găgăuzia îşi propun să aprofundeze relaţiile de colaborare cu investitorii străini
Autorităţile din Unitatea Teritorială Autonomă (UTA) Găgăuzia îşi propun să aprofundeze relaţiile de colaborare cu investitorii străini. În acest scop, va fi creată Agenţia Regională de Dezvoltare. Instituţia va asigura o transparenţă mai mare în gestionarea fondurilor externe, relatează Mesager.
02 Martie 2016 | 11:36
Membrii Guvernului şi ai Adunării Populare din Găgăuzia se vor întruni la Comrat
Membrii Guvernului, alături de reprezentanţii Comitetului Executiv şi ai Adunării Populare din Unitatea Teritorială Autonomă (UTA) Găgăuzia, se vor întruni vineri, 4 martie, într-o şedinţă comună la Comrat, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11 August 2016 | 09:49
Un concurs de granturi în valoare de 6,5 milioane de euro va fi lansat astăzi în sudul ţării
Proiectul „Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia şi Taraclia” (SARD) lansează astăzi, în oraşul Taraclia, concursul de granturi oferite de Uniunea Europeană pentru renovarea infrastructurii, susţinerea sectorului de afaceri şi dezvoltarea iniţiativelor de cooperare intercomunitară în UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
05 Octombrie 2016 | 16:40
Locuitorii din Găgăuzia sunt nemulţumiţi de activitatea Adunării Populare, sondaj
Locuitorii din UTA Găgăuzia sunt nemulţumiţi de activitatea deputaţilor din Adunarea Populară, iar alegerea unei noi componenţe a acestui organ, nu va schimba situaţia. Acest lucru îl arată datele unui sondaj realizat de către Asociaţia Obştească Piligrim-Demo, relatează Radio Moldova Actualităţi.
20 Februarie 2017 | 16:20
Preşedintele Adunării Populare din UTA Găgăuzia şi-a dat demisia
Alexandr Tarnavsky a declarat că părăseşte postul de preşedinte al Adunării Populare din Găgăuzia. El şi-a argumentat decizia prin faptul că nu posedă limba găgăuză, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Unimedia.info.
18 Iunie 2018 | 19:34
Mai multă siguranţă pentru cetăţenii din UTA Găgăuzia
Direcţia de Poliţie din Unitatea Teritorial-Administrativă Găgăuzia a primit în dotare un centru mobil de prevenire şi informare. Automobilul, dotat cu tehnică modernă, a fost donat de către Ministerul Federal de Interne al Germaniei şi este cel de-al patrulea centru de acest gen, oferit forţelor de ordine de la noi, graţie proiectului „Poliţia şi comunitatea”, relatează Mesager.
07 Noiembrie 2018 | 10:54
UTA Găgăuzia devine mai atractivă pentru turişti
Primul complex turistic în stil găgăuz din Republica Moldova a fost inaugurat în satul Congaz (Comrat). Pe lângă cele patru case tradiţionale ţărăneşti, cu pereţi de lut şi acoperiş din stuf, complexul etno-turistic „Gagauz Sofrasi” mai dispune de un muzeu, o cramă, un restaurant cu terasă în stil naţional, un mini-hotel, precum şi o sală de festivităţi.
Promo
Moldova 1
În această seară, tema talk-show-ului politic „Moldova în Direct” este situaţia drumurilor din capitală şi din ţară, în condiţii de iarnă. Cât de pregătite sunt autorităţile să facă faţă unui nou sezon rece şi cum se planifică reducerea numărului de accidente, aflaţi astăzi, la Moldova 1.
Moldova 1
Anual, pe 20 noiembrie se marchează Ziua Mondială a Drepturilor Copiilor, fiind o şansă de a promova, a creşte gradul de conştientizare şi de a mobiliza fonduri pentru problemele majore pe care le înfruntă copiii din întreaga lume. Despre drepturile copiilor şi nu numai, vorbim astăzi, la „Cine vine la noi?”.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam