Loading
ro ru en
Meloterapia sau Sănătatea prin Muzică

 
Napoleon Bonaparte spunea că dintre toate artele, muzica are influența cea mai directă și puternică asupra psihicului, fiind parte integrantă a existenței umane.
 
Într-adevăr, muzica ne însoţeşte de-a lungul vieții, chiar dacă conştientizăm sau nu această realitate. Conexiunea dintre muzică şi medicină îşi are originea în trecut şi a constituit subiectul numeroaselor controverse.
 
În antichitate, oamenii obişnuiau să trateze anumite afecţiuni sau stări de disconfort fizic prin ritualuri de magie albă, acompaniate de muzica specifică invocării unor divinităţi.
 
Mai mult decât atât, muzica acţionează în mod direct asupra organismului, indiferent dacă ne dăm seama sau nu de acest lucru.
 
Ritmul cardiac se reglează, tensiunea arterială revine la parametrii normali şi simţi că îți recapeţi energia, optimismul şi încrederea.
 
Pentru a-ţi oferi o „direcţie de acţiune” şi a şti ce este indicat să asculţi în funcţie de starea pe care o ai, îţi recomandăm rubrica „Meloterapia sau sănătatea prin muzică”, zilnic, la 15:00 și 20:00, alături de Radio Moldova Muzical.
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam