Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
16 Martie 2017 | 17:04
25 de ani de relaţii bilaterale între Moldova şi Japonia, exclusiv la „Dimensiunea Diplomatică”
La un sfert de veac de independenţă, Republica Moldova numără binecuvântările şi realizările în plan diplomatic. La 16 martie 2017, ţara noastră marchează 25 de ani de relaţii bilaterale cu Japonia. Cum arată această prietenie după 25 de ani, vedem în interviul cu Excelenţa sa ambasadorul Japoniei, Masanobu Yoshii la „Dimensiunea Diplomatică”.
Anul 2016 a marcat o nouă etapă în relaţiile moldo-nipone. La Chişinău a fost deschisă Ambasada Japoniei, iar la Tokyo s-a inaugurat ambasada Republicii Moldova. Pe parcursul a 25 de ani de cooperare bilaterală moldo-niponă au fost încheiate peste 36 de acorduri între Guvernul Republicii Moldova şi cel al Japoniei. Până la sfârşitul anului 2014, volumul total al asistenţei din partea Japoniei pentru ţara noastră constituia peste 200 de milioane de dolari.

Cum vor evolua aceste relaţii diplomatice? Care va fi impactul cooperării comercial-economice în urma acordurilor semnate şi cele ce urmează să fie semnate? Ce proiecte comune urmează să fie puse pe rol? Toate le aflăm de la 22:45 în emisiunea „Dimensiunea Diplomatică”!

Urmăriţi emisiunea realizată de Ludmila Barbă, la Moldova 1 şi on-line pe TRM.MD!

VEDEŢI arhiva emisiunii „Dimensiunea Diplomatică” AICI.
Postat de: Doina Bejenari
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam