Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
20 Martie 2017 | 15:00
60 de ani de la constituirea Uniunii Europene, exclusiv la „Vector European”
Pe 25 martie, în doar cinci zile, Uniunea Europeană marchează 60 de ani. La 25 martie 1957 la Roma au fost puse bazele Europei aşa cum o ştim astăzi. Tratatele de la Roma au instituit o piaţă comună în care persoanele, bunurile, serviciile şi capitalul pot circula liber. Ele au creat condiţiile pentru asigurarea prosperităţii şi stabilităţii tuturor cetăţenilor europeni. Luni, 20 martie, vă invităm să facem o scurtă retrospectivă şi să ne amintim cum s-a născut şi a evoluat Uniunea Europeană, într-o ediţie exclusivă a emisiunii „Vector European”.
În aceeaşi ediţie, trecem în revistă o serie de reforme adoptate de Republica Moldova, dar trebuie să facă mai mult pentru a-și îndeplini angajamentele pe care și le-a asumat prin Acordul de asociere cu Uniunea Europeană. Aceasta este concluzia principală a raportului comun recent dat publicității de Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă. Documentul de evaluare a fost prezentat în perspectiva Consiliului de asociere UE-Republica Moldova, care va avea loc la 31 martie curent. Vedeţi detalii de la 20:25, la „Vector European”.

La rubrica „Între Est şi Vest”, vorbitorii de franceză din întreaga lume marchează Ziua Internaţională a Francofoniei. Pe lângă Kirghistan, Armenia, Kazahstan şi UE, pe harta francofoniei se înscrie şi Republica Moldova. Cum a fost creată această comunitate şi ce perspective de viitor, vă spune de la 20:25 Ludmila Barbă, exclusiv în emisiunea „Vector European”.

Nu pierdeţi în fiecare zi de luni, ora 20:25, cele mai importante evenimente din parcursul european al ţării, cu Ludmila Barbă, numai la Moldova 1 şi on-line pe TRM.MD

VEDEŢI arhiva emisiunii „Vector European” AICI.
 
Postat de: Doina Bejenari
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam