Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
26 Iunie 2018 | 16:00
Despre ororile din regimul preşedintelui Ceceniei Ramzan Kadârov, la Focus Europa
„Toată lumea ştie: în Cecenia, în orice moment, străinii pot să-ţi dărâme uşa şi să dea năvală în casa. Ei pot face tot ce vor, iar tu eşti neajutorat”. Este mărturia unui activist cecen pentru Drepturile Omului, care a fost răpit la scurt timp după ce a organizat o conferinţă pentru a comemora aniversarea a 70 de ani de la deportarea cecenilor şi inguşilor din timpul guvernării lui Stalin. I-au fost aduse acuzaţii false de droguri şi a fost închis timp de patru ani. Aceasta este soarta tuturor locuitorilor Ceceniei, care îndrăznesc să se opună regimului dictatorial, iar în multe cazuri totul se termină tragic. Mai multe la acest subiect aflaţi miercuri, din emisiunea „Focus Europa”, pe Moldova 1.
Cupa Mondială de fotbal a adus sute de mii de microbiști în Rusia, veniți să-și susțină echipele favorite sau, pur și simplu, să se delecteze cu spectacolul fotbalistic. Timp de opt ani, președintele Vladimir Puțin a cheltuit miliarde de ruble, construind stadioane, hoteluri sau chiar străzi, pentru a arăta lumii o Rusie modernă. Cât de tristă este situația în domeniul fotbalului la doar 100 de kilometri de Moscova, vedeți în emisiune.

Un grup de entuziaști din Suedia au început salubrizarea localităților în care trăiesc. Au înțeles că poluarea este o problemă reală și totul e în mâinile lor. Aceștia adună gunoiul într-o pungă, în timp ce fac jogging. Au inventat și un termen specific acestei acțiuni – „plogging”, care este combinat din „plockaup”, ce înseamnă „a strânge” în limba suedeză și jogging.

Puteți urmări emisiunea „Focus Europa” miercuri, 27 iunie, de la ora 12:30 în direct, la Moldova 1 sau online, pe TRM.MD.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam