Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
16 Mai 2018 | 15:16
Despre Strategia de dezvoltare a sectorului IMM, la „Dincolo de Cifre”
Întreprinderile Mici şi Mijlocii constituie 98% din numărul total de companii din ţară şi oferă mai mult de 60% de locuri de muncă. Ce prevede planul de acţiuni privind implementarea Strategiei de dezvoltare a sectorului pentru anii 2018-2020 aflaţi de la Iulia Costin, secretar de stat, Ministerul Economiei şi Infrastructurii, în cadrul emisiunii „Dincolo de Cifre”, la Moldova 1.
Deciziile ce țin de politica monetară sunt luate ținând cont de prognozarea indicatorilor macroeconomici, printre care unul dintre cei mai importanți este inflația. Banca Națională a Moldovei a revizuit în scădere prognoza ratei inflației pentru anul 2018 la o medie de 3,3%, iar pentru 2019 noua prognoză a BNM prevede o rată a inflației de 4,9%, față de nivelul de 4,7% anticipat în februarie. Mai multe aflați de la ora 21:20.

Tatiana  Marandiuc și Ecaterina Papanaga sunt fondatoarele unei companii specializate în crearea hainelor pentru copiii. Și-au lansat afacerea mai bine de un an cu investiții proprii, însă, potrivit antreprenoarelor, de un mare ajutor sunt și granturile. Această companie fiind, de curând , acceptată spre finanțare de Proiectul Ameliorarea Competitivității II, finanțat de Banca Mondială. Cum se dezvoltă această afacere, dar și ce sugestii au antreprenoarele pentru cei care vor să se lanseze în mediul de afaceri, aflați din reportajul realizat de echipa emisiunii „Dincolo de cifre”.

Dezvoltarea comerţului online a luat amploare în ultimii ani şi în Republica Moldova şi, odată cu creşterea interesului pentru cumpărăturile virtuale, a crescut şi numărul fraudelor. Metodele utilizate de hoţii din online sunt diverse şi includ viruşi proiectaţi special pentru a ataca aplicaţii de internet banking sau sisteme informatice bancare. În această seară veți afla de ce trebuie să ținem cont pentru a nu deveni prada escrocilor din mediul virtual.

Puteți urmări noua ediție a emisiunii „Dincolo de cifre” cu Lucia Ciobanu, de la ora 21:20 în direct, la Moldova 1 sau online, pe TRM.MD.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam