Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
08 Iunie 2018 | 13:10
Discrepanţele salariale în funcţie de gen, astăzi la „Împărţit la doi”
Faptul că au responsabilităţi mai multe acasă, comparativ cu bărbaţii, unele femei nu pot să-şi asume obligaţii mai mari la serviciu sau să rămână peste program, când este nevoie, ceea ce le împiedică să avanseze în carieră şi, respectiv, să obţină un post mai bine plătit. Care sunt domeniile în care diferenţa salarială este semnificativă şi ce soluţii propun specialiştii, aflaţi vineri, începând cu ora 21:40, la emisiunea „Împărţit la doi”.
Nina Sutac, secretară, Platforma pentru Egalitate de Gen; Liuba Rotaru, preşedinta Consiliului de Femei al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova; Ana Popa, coordonatoare de proiecte Expert-Grup ne vor spune prin ce se explică diferenţele salariale în funcție de gen.

În Republica Moldova o femeie este remunerată cu un salariu care constituie aproape 87% din plata primită de un bărbat. Acest lucru se arată în „Portretul statistic al femeilor și bărbaților din Republica Moldova”, realizat de Biroul Național de Statistică în anul 2017.

Emisiunea „Împărțit la doi” poate fi urmărită vineri, 8 iunie, de la ora 21:40 în direct, la Moldova 1 sau on-line, pe TRM.MD.
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam