Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
26 Iulie 2017 | 18:07
EXCLUSIV Pianista Ecaterina Baranov, vine la „Bună Dimineaţa”
Ne fac cunoscuţi pe scenele mari ale lumii, iar după ce au atins culmi impresionante în carieră prin talentul lor se întorc acasă cu proiecte inedite. Un grup de muzicieni din Franţa, vin în Republica Moldova cu un proiect muzical inedit de muzică clasică. Grupul este condus de pianista Ecaterina Baranov, moldoveanca stabilită de ceva timp la Paris. Aflăm în detalii despre primul disc muzical – istoric cu miniaturi scrise de compozitori moldoveni şi turneul de muzică clasică prin toată ţara, de la Ecaterina Baranov, joi, 27 iulie, exclusiv la „Bună Dimineaţa”.
Discul este o adevărată operă de artă din toate punctele de vedere, spun artiştii implicaţi în proiect. Lansarea lucrării inedite, care este un simbol al Francofoniei Internaţionale, realizat de muzicieni de diferite origini, va avea loc pe 1 august la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Chişinău.

Iar în perioada, 12-18 august, „Lelița Franța Joacă Sârba Moldovenească”. Un grup de voluntari francezi vin să ofere șapte concerte de muzică clasică a compozitorilor moldavi în mediul rural, în inima satului cu realitatea sa: șarmul unui secol trecut, problemele unei existențe actuale. Scopul este de a intra în sufletul poporului care nu a auzit niciodată muzică clasică vie (în proporție de 90% din populație), prin intermediul proprii lui culturi, necunoscute de el însuși. În afara oricărei săli de concert, la pianele lor „dinozauri”, în viața lor cotidiană, printre copii curioși, găini, bunici cu batic floral, praf și tineri cu speranțe de viitor, într-o atmosferă sinceră și directă de împărtășire culturală. Muzica clasică și satul moldav – iată un oximoron care va surprinde ambele părți.

Proiectul va fi filmat, pentru a crea un jurnal al Moldovei, cu frumusețea și greutățile ei, prezentate prin muzică clasică. Nu pierdeţi joi, între ora 06:55-09:00, un dialog exclusiv cu celebra pianistă, Ecaterina Baranov, exclusiv la „Bună Dimineaţa”, în direct la Moldova 1 şi online pe TRM.MD!

VEDEŢI arhiva matinalului AICI!
Postat de: Doina Bejenari
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam