Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
08 Aprilie 2017 | 12:00
Excursie prin laboratorul anti-grindină unic în Balcani, exclusiv la „Ştiinţă şi Inovare”
Cea mai periculoasă cădere de precipitaţii rămâne a fi grindina. Pagubele, pe care le aduce culturilor de câmp, se cifrează la milioane. Particulele de gheaţă care se formează în nori pot avea diametrul de la 5 până la 50 mm. Au fost cazuri când bobul de gheaţă depăşea mărimea unui ou de struţ, iar în lume sunt cunoscute cazuri când grindina a răpit vieţi omeneşti. Duminică, 9 aprilie, vă invităm să aflaţi în detalii totul despre rachetele anti-grindină şi laboratorul unic în toată regiunea Balcani, exclusiv în emisiunea „Ştiinţă şi Inovare”.
În aceeaşi ediţie, urmărim un subiect „In memoriam academicianului Pavel Vlad” - savantul care a ştiut să dirijeze formarea mirosului fin al moleculei, astfel l-au caracterizat colegii. Un chimist de talie internaţională, fondatorul şcolii ştiinţifice de chimie bioorganică şi un manager care a ţinut la elevii lui şi s-a dedicat în formarea lor profesională. Era exigent şi a lăsat această calitate ca moştenire celor cei calcă pe urme. Un portret creat prin prisma mărturiilor celor care l-au cunoscut vedeţi la „Ştiinţă şi Inovare”.
 
Nu pierdeţi, duminică, ora 12:00, cele mai importante evenimente şi probleme din domeniul ştiinţei, la Moldova 1 şi on-line pe TRM.MD
 
VEDEŢI arhiva emisiunii „Ştiinţă şi Inovare” AICI.
 
Postat de: Doina Bejenari
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam