Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
08 Mai 2017 | 14:14
Impactul Recensământului populaţiei, analizat în emisiunea „Dincolo de cifre”
La începutul lui 2017 Banca Mondială a prognozat o creştere economică de 2,8 procente în Republica Moldova, pentru anul curent. Şi în 2016 prognoza atesta o creştere de 2,2 procente, astfel preconizându-se o revenire din recesiunea înregistrată în anul 2015. Pentru ediţia de astăzi, echipa emisiunii „Dincolo de cifre” au pregătit un reportaj din care veţi afla alte prognoze economice, dar şi care este impactul Recensământului populaţiei, din 2014, asupra indicatorilor pe cap de locuitor.
Potrivit datelor preliminare ale Serviciul Fiscal de Stat (SFS) aproape 195 de mii persoane fizice au depus declaraţiile cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2016. În comparaţie cu anul precedent, cifra declaraţiilor depuse de către persoane fizice s-a majorat cu circa 35 de mii. Potrivit Codului Fiscal, persoanele fizice care nu au depus declarația cu privire la impozitul pe venit în termenele stabilite de lege, riscă să se aleagă cu o amendă. Mai multe aflați astăzi, în cadrul emisiunii.

În aceeași ediție îl veți cunoaște pe Alexandru Locoman, un tânăr din Rezina care a ajuns în Alaska, pentru a acumula experiență. Totuși, dorul de casă l-a determinat să se întoarcă acasă și să-și continue afacerea de familie.

În studiou vom discuta cu expertul economic Gheorghe Costandachi despre noua tranșă de împrumut pentru țara noastră, aprobată de Consiliul de Directori Executivi ai Fondului Monetar Internațional.

Acestea, dar și alte subiecte de interes le puteți urmări în noua ediție a emisiunii „Dincolo de cifre” cu Lucia Ciobanu, de la ora 21:20, în direct, la Moldova 1 sau on-line, pe TRM.MD.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam