Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
20 Martie 2017 | 15:35
„Impozitul parazit” a scos cetăţenii Belarusului în stradă, detalii la „Focus Europa”
Imaginează-ţi că te-ai îmbolnăvit sau te-ai rănit şi îţi pierzi locul de muncă. Nu soliciţi ajutoare de la guvern şi încerci să te descurci cumva. Însă deoarece nu eşti angajat în câmpul muncii, guvernul percepe un impozit de la tine. Asta este ceea ce li întâmplă miilor de persoane fără un loc de muncă din Belarus. În consecinţă, lumea a ieşit acum în stradă pentru a protesta împotriva aşa-zisului „impozit parazit”. Care a fost reacţia preşedintelui Lukaşenko vedeţi luni, 20 martie, exclusiv la „Focus Europa”.
Aţi văzut vreodată aerul? Ştiaţi că în unele regiuni ale Poloniei, aerul este atât de poluat, încât poţi să-l vezi? În She-Viets din sudul țării, situaţia este atât de deplorabilă, încât specialiştii au declarat că este unul dintre orașele cu cea mai gravă poluare a aerului din Uniunea Europeană. Mulți dintre locuitorii urbei utilizează cărbuni ieftini pentru încălzirea caselor şi obişnuiesc să ardă gunoiul în loc să-l arunce. Dar primarul orașului este hotărât să „adulmece” problema, ca să zic aşa. Cu ajutorul unei drone care poate capta mirosurile. Vedeţi detalii la „Focus Europa”.
 
În aceeaşi ediţie, mergem în Grecia unde criza economică face deja o istorie de 10 ani. Aflăm că statul elen are un cetăţean averea căruia ar fi echivalentă cu datoria externă a Greciei. Artemis Sorras susţine că averea sa personală este suficientă pentru a achita datoriile ţării. Asta l-ar face de 100 de ori mai bogat decât cel mai bogat om din lume. În plus, are un număr impresionant de susţinători! Reporterul nostru a mers la Atena pentru a afla dacă el este salvatorul Greciei sau un escroc.
 
În aceeaşi călătorie trecem prin Ungaria care a decis să izoleze în detenţie fiecare refugiat care solicită azil, iar în Spania urmărim un scandal public în care se vrea schimbarea istoriei. Societatea s-a împărţit în două tabere. Unii vor să renunţe la trecutul scris de regimul lui Franco şi să schimbe străzile care poartă nume de bărbaţi. De cealaltă parte a baricadei, vor ca străzile din Madrid să onoreze adevăraţii eroi. De data asta multe dintre ele vor purta numele femeilor celebre. Unii spun că renunţarea la aceste denumiri este o formă de negare a istoriei, în timp ce alții susţin că menţinerea lor ar fi o insultă. Ce se întâmplă în mod real, au văzut reporterii DW şi ne arată cu lux de amănunte în această seară la „Focus Europa”.
 
Nu pierdeţi în fiecare zi de luni, ora 21:20, o scurtă călătorie prin Europa. Vedeţi cele mai frumoase locuri de pe bătrânul continent, dar şi problemele cu care se confruntă oameni din UE, exclusiv la Moldova 1 şi on-line pe TRM.MD
 
VEDEŢI arhiva emisiunii „Focus Europa” AICI. 
Postat de: Doina Bejenari
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam