Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
12 Martie 2017 | 18:38
Marocanii denigraţi în campania electorală din Olanda, exclusiv la „Focus Europa”
În Ţările de Jos există marocani de mai multe generaţii. Se simt olandezi, dar liderul populist Gert Wilders îi foloseşte drept ţap ispăşitor în campania sa electorală. El îi numeşte „drojdia societăţii” şi intenţionează să obţină succese în viitoarele alegeri din Ţările de Jos. Vom afla şi temerile comunităţilor de imigranţi de acolo în această situaţie luni, 13 martie, în emisiunea „Focus Europa”.
În aceeaşi ediţie, vedem un subiect despre jurnalistul Deniz Yuecel care s-a pomenit în mijlocul unui scandal diplomatic între Germania și Turcia. Jurnalistul deține cetățenie germană și turcă, aflat acum în detenție la Istanbul. Muervet, etnică turcă din Germania care militează pentru eliberarea jurnalistului spune că este îngrijorată de conflictele din Turcia. Potrivit ei, miniștrii turci fac campanie în Germania pentru un referendum care i-ar acorda președintelui turc mai multe împuterniciri. Iar asta ar submina democrația din Turcia, susține Muervet. Ea face tot ce-i stă în putință ca să zădărnicească acest lucru.

Tot luni mergem în Scoţia, unde vecinii lui  Donald Trump spun că acesta se pricepe la „construit ziduri”. Noul preşedinte american a cumpărat terenuri imense şi şi-a construit un teren de golf, înfuriind vecinii.

Următoarea destinaţie este Norvegia, unde admirăm noaptea polară, iar la final vedem Roma, care nu este o simplă capitală, ci o lume total separată. Oraşul imperiului antic este o ruină, care se confruntă cu multe probleme.

Nu pierdeţi, în fiecare zi de luni un tur prin Europa, vedeţi cele mai frumoase destinaţii de pe continent şi problemele cu care se confruntă cetăţenii bătrânului continent prin obiectivului jurnaliştilor de la DW! Vedeţi emisiunea începând cu ora 21:20, exclusiv la Moldova 1 şi on-line pe TRM.MD

VEDEŢI arhiva emisiunii „Focus Europa” AICI. 
Postat de: Doina Bejenari
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam