Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
14 Iulie 2017 | 11:05
Moldova şi Polonia - istoria celor 25 de ani de prietenie, exclusiv la „Dimensiunea Diplomatică”
Istoria celor 25 de ani de independenţă, numără momente şi relaţii bilaterale cu multe state de pe continentul european. Polonia este unul din statele care de un sfert de veac investeşte generos în prietenia cu Republica Moldova. Ambasada Poloniei la Chişinău a marcat memorabil aniversarea de 25 de ani cu ţara noastră. Ce am câştigat de la această prietenie, aflăm dintr-un interviu exclusiv cu ambasadorul polon la Chişinău, Artur Michalski, vineri, 14 iulie, într-o ediţie specială a emisiunii „Dimensiunea Diplomatică”.
În aceeaşi ediţie, autorii emisiunii merg pe urmele investiţiilor polone în Moldova. Mergem la Brăviceni, Orhei, Ialoveni, Vinogradovca, raionul Taraclia şi Palanca, raionul Călăraşi pentru a fi martori la schimbările produse în aceste localităţi graţie suportului polonez şi investiţiilor financiare.

„Polska Pomoc” sau „Ajutorul Polonez” este prezent în țara noastră mai bine de zece ani, timp în care mai multe localități din Moldova au putut beneficia de schimbare în diverse domenii. Iată doar câteva cifre. Din 2004 până în 2016, cu suport polonez, au fost puse în aplicare peste 260 de proiecte, în acest scop fiind alocați aproape 51 milioane de zloți polonezi sau cca 1milion 200 de mii de EURO.

„Ajutorul polonez, însă, nu înseamnă doar bani și consiliere. Ajutorul polonez, este o filosofie aparte, care-și propune să contribuie la crearea unei oportunități de dezvoltare durabilă. Și miza cea mare este mentalitatea și atitudinea oamenilor”, a ținut să sublinieze  ambasadorul Artur MICHALSKI. 

În detalii vedeţi vineri, ora 19:55, evoluţia şi impactul prieteniei moldo-polone, într-o ediţie specială „Dimensiunea Diplomatică”, exclusiv la Moldova 1 şi online pe TRM.MD!

VEDEŢI arhiva emisiunii AICI!
 
Postat de: Doina Bejenari
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam