Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
14 Martie 2018 | 12:25
O instituţie publică din Moldova va folosi în totalitate energia regenerabilă. Detalii în „Dincolo de cifre”
Energia regenerabilă şi eficienţa energetică sunt printre principalele obiective ale Strategiei energetice a Republicii Moldova până în anul 2030, care vor contribui atât la securitatea aprovizionării cu energie, cât şi la durabilitatea mediului înconjurător. Aceste obiective comune sunt urmărite de Comunitatea Energetică Europeană, la care Republica Moldova este parte. Astăzi, la „Dincolo de cifre”, veţi afla care este prima instituţie publică din Moldova care nu va avea cheltuieli pentru electricitate.
În strategia națională de dezvoltare „Moldova 2020” una dintre cele patru probleme critice identificate este mediul de afaceri. Un raport privind evaluarea și monitorizarea inițiativelor Guvernului Republicii Moldova pentru a îmbunătăți climatul de afaceri în anul 2017 a fost publicat, recent, de IDIS „Viitorul”. Concluziile le aflăm de la Ion Tăbîrță, unul dintre autorii studiului, de la ora 21:20, la televiziunea națională.

Studenții din municipiile Chișinău și Bălți pot să își creeze un viitor antreprenorial chiar de pe băncile universității. Fiecare tânăr care visează la un startup are ocazia  de a se conecta cu oameni de succes și de a învăța din experiența acestora. În acest scop, în cadrul instituțiilor de învățământ superior din țară, au fost create incubatoare de afaceri . Asemenea proiecte a fost deja implementate în țări precum Israel, Estonia, Polonia, Ucraina și Statele Unite ale Americii. Mai multe veți afla din emisiune.

A fost propus un proiect de lege care prevede ca mesajele publicitare cu reduceri să includă și prețul inițial de vânzare sau cota procentuală de reducere făcută, împreună cu durata perioadei de vânzări și stocul disponibil. Ce alte legi prevede acest proiect, aflați la rubrica „Ghidul Consumatorului”.

Puteți urmări o nouă ediție a emisiunii „Dincolo de cifre” cu Lucia Ciobanu în fiecare miercuri, de la ora 21:20 în direct, la Moldova 1 sau on-line, pe TRM.MD.  
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam