Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
15 Martie 2017 | 14:44
Programul naţional de transplant, subiectul emisiunii „Moldova în direct”
Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, Programul naţional de transplant pentru anii 2017-2021 şi Planul de acţiuni privind implementarea acestuia. Documentul are ca scop dezvoltarea unui sistem performant de transplant şi asigurarea accesului cetăţenilor la operaţiile de transplant de organe, ţesuturi sau celule umane. Autorităţile îşi propun ca până în 2021 să fie realizate câte 50 de transplanturi renale pe an. Despre acest subiect discutăm miercuri, 15 februarie, în cadrul emisiunii „Moldova în direct”.
Programul are ca obiectiv îmbunătăţirea calității serviciilor medicale prestate, urmărind creșterea cu 60% a numărului de operaţii de transplant renal şi cu 45% a operaţiilor de transplant hepatic, comparativ cu anul 2016. De asemenea, printre obiectivele stabilite în program se regăsesc sporirea cu 10% a numărului transplanturilor de ţesuturi, demararea transplantului cardio-pulmonar, precum și extinderea acțiunilor de informare a cetățenilor în domeniul transplantului.

Acest subiect va fi discutat în studiou cu directorul Agenției de transplant, Igor Codreanu; Nicolae Lupașcu de la Asociația Obștească a Beneficiarilor de Transplant și Elena Șchiopu, fostă pacientă, care a suportat un transplant.

Urmăriți emisiunea „Moldova în direct” astăzi, de la ora 19:55, în direct, la Moldova 1 sau on-line, pe TRM.MD.
 
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam