Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
14 Iulie 2017 | 19:17
Valoarea fertilă a solurilor Moldovei, exclusiv la „Natura în Obiectiv”
După componenţa şi fertilitatea lor naturală, solurile Moldovei fac parte din categoria celor mai valoroase. Ţinând cont de tendinţele globale, a ritmurilor de degradare şi pierderilor irecuperabile de suprafeţe agricole, precum şi de dezvoltarea agriculturii, problema păstrării calităţii învelişului solului pe terenurile agricole devine o preocupaţie strategică de securitate naţională. În detalii discutăm subiectul duminică, 16 iulie, ora 12:30, la „Natura în Obiectiv”.
Obiectivul principal al Republicii Moldova este păstrarea pe termen lung a calităţii învelişului de sol, concomitent cu protecţia mediului ambiant. Profesorul Gheorghe Jigau împreună cu alţi specialişti pedologi explica cauzele degradării solului, dar vin şi cu soluţii pentru un management sustenabil al solurilor din ţara noastră.

În aceeaşi ediţie, mergem în vizită la centrul de reproducere a cerbului nobil din Străşeni. Specialiştii silvici ne explică care este funcţionalitatea acestui centru, despre importanţa cerbului nobil în pădurile noastre şi multe alte curiozităţi ale acestui animal.

Nu pierdeţi totul despre solurile şi cerbii din natura Moldovei, duminică, ora 12:30, exclusiv la „Natura în Obiectiv” pe Moldova 1 şi online pe TRM.MD!

VEDEŢI arhiva emisiunii AICI!
Postat de: Doina Bejenari
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam