Loading
ro ru en
Moldova 1
Loading
17 Iulie 2017 | 15:12
Virusul informatic – o epidemie globală, exclusiv la „Focus Europa”
Hackerii ruşi, aflaţi deja în mijlocul unui scandal ce vizează alegerile prezidenţiale din Statele Unite, sunt pe cale să inunde Germania cu dezinformări şi ştiri false, în încercarea de a perturba viitoarele alegeri din această ţară, susţin experţii IT. Viruşii de calculator sunt acum o epidemie globală, iar Rusia este legată de apariţia unora dintre cei mai gravi produşi vreodată. Într-atât de periculoşi, încât ţara este acum considerată o superputere a lumii cibernetice. Experţii spun că criminalitatea organizată în această industrie creşte. Luni, 17 iulie, vedeţi un subiect detaliat, exclusiv în emisiunea „Focus Europa”!
În aceeaşi ediţie, vedem abordarea originală a unui candidat parlamentar din partea Partidului Verzilor din Berlin. Özcan Mutlu este de origine turc şi face turul circumscripției sale cu bicicleta, iar planificarea întâlnirilor cu ajutorul reţelelor de socializare. Cum îl întâlnesc alegătorii şi ce vrea să transmită prin această idee, vedeţi de la 21:20, în emisiunea „Focus Europa”.

Mergem spre Slovacia, unde aflăm povestea lui Jan Bencik, un pensionar care stă zilnic în cafeneaua locală și face campanie împotriva neonazismului. El demască extremismul online de dreapta din Slovacia – și pe cei din spatele acestuia. Activitatea sa i-a adus amenințări cu moartea.
 
Mai vedem atmosfera din Turcia, la un an de la violenţele împotriva preşedintelui Erdogan. Aflăm povestea Aylei Kasarci, o admiratoarea convinsă a regimului preşedintelui turc.
 
La final de ediţie, vedem un reportaj din Siria şi celebra marcă de săpun din Alep, oraşul devastat de război livrată pe rafturile magazinelor eco din Lyon, Franţa. Manar Najjar a venit în orașul francez Lyon cu mult înainte de începerea războiului, iar familia lui continuă să locuiască şi să muncească în Alep. Cum se produce marca de săpun în Siria şi care este povestea familiilor care riscă să piardă această sursă de existenţă din cauza mărcii contrafăcute în Franţa, aflaţi de la 21:20, exclusiv în emisiunea „Focus Europa”.

Nu pierdeţi în fiecare zi de luni, ora 21:20, turul Europei alături de reporterii DW, exclusiv la Moldova 1 şi online pe TRM.MD!

VEDEŢI arhiva emisiunii „Focus Europa” AICI!
Postat de: Doina Bejenari
Comentarii:
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam