Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 August 2018 | 13:15
Reprezentanţi ai diasporei, Guvernului, dar şi jurnaliştii au uitat pentru o zi de cravată, sacou şi s-au dedicat fotbalului. Şase echipe au concurat la un turneul de mini-fotbal. Astfel, reprezentanţii Guvernului au concurat cu moldovenii stabiliţi în diferite colţuri ale lumii. Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilelor Diasporei ce se desfăşoară la Chişinău anual, la sfârşitul celei de-a treia săptămâni din luna august, relatează Moldova 1.
17 August 2018 | 17:05
Peste 150 de moldoveni stabiliţi în străinătate, reuniţi la Congresul Diasporei
Moldovenii stabiliţi peste hotare s-au reunit astăzi acasă. Pentru al optulea an, în capitală a fost organizat Congresul Diasporei. Peste 150 de participanţii au discutat despre programele economice şi oportunităţile de investiţii pentru cei stabiliţi în afara ţării. Conaţionalii noştri au fost informaţi şi despre procedurile de vot în diasporă. Ei au cerut condiţii mai bune pentru a-şi exprima opţiunea politică departe de casă, relatează Moldova 1.
17 August 2018 | 09:03
Congresul Diasporei îşi ţine lucrările la Chişinău
La Chişinău are loc Congresul Diasporei, ediţia a VIII. Lucrările Congresului s-au deschis la ora 9:00 la Palatul Republicii. La eveniment participă peste 140 de cetăţeni ai Republicii Moldova stabiliţi peste hotare, precum şi persoane oficiale ale ţării noastre, se menţionează într-un comunicat al Biroului Relaţii cu Diaspora (BRD).
13 August 2018 | 17:05
Un turist din Republica Moldova s-a înecat în mare, în Bulgaria
Un turist moldovean de 24 de ani s-a înecat în mare, în Bulgaria. Tânărul ar fi înotat departe de mal, iar la un moment dat, a dispărut în larg. Victima se afla în vacanţă împreună cu prietenii în oraşul Primorsko, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la publika.md.
11 August 2018 | 18:30
Mai mulţi moldoveni, nevoiţi să aştepte ore în şir pe Aeroportul din Londra
Peste 120 de moldoveni, pasageri ai cursei Londra-Chişinău, aşteaptă mai bine de 25 de ore să zboare spre casă. Oamenii au stat toată noaptea pe Aeroportul Stansted şi au fost nevoiţi să doarmă pe jos, scaune şi mese, relatează Mesager.
09 August 2018 | 19:31
Zilele Diasporei au început
Circa patru mii de moldoveni reveniţi acasă vor marca începând de azi Zilele Diasporei. Evenimentul va fi desfăşurat în 34 de localităţi partenere ale proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală”, promovat de PNUD Moldova. În acest scop vor fi organizate şedinţe ale Asociaţiilor de Băştinaşi, dar şi evenimente festive pentru cei reveniţi acasă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
08 August 2018 | 15:32
Paşaportul turistului, oferit cetăţenilor din diasporă
Moldovenii din diasporă, care vor reveni acasă, în luna august, vor avea parte de surprize. La punctul de trecere a frontierei ei vor primi o broşură de cupoane de reducere în formă de paşaport al turistului, valabil în perioada august - octombrie 2018.
07 August 2018 | 14:52
O moldoveancă a fost rănită în explozia din Bologna
O moldoveancă se află printre cei răniţi în urma exploziei de ieri din Bologna. Femeia a ajuns la spital cu răni uşoare, a primit îngrijiri medicale şi a fost externată, relatează Mesager.
05 August 2018 | 19:48
Artiom Juc - moldoveanul pentru care un oraş din China a devenit a doua casă
Pentru unii vinul nu este doar o îndeletnicire ce aduce profit, ci mai degrabă un stil de viaţă şi un mod de a se simţi mai aproape de casă. Artiom Juc este unul dintre moldovenii pentru care oraşul Shanghai a devenit a doua casă. Cei zece ani în China l-au făcut însă să îndrăgească ţara pandelor şi a ceremoniilor de ceai, relatează Mesager.
04 August 2018 | 11:22
Şase cetăţeni moldoveni şi-au pierdut viaţa în urma unui accident produs în Rusia (FOTO/VIDEO)
Opt persoane şi-au pierdut viaţa, şase dintre care sunt cetăţeni moldoveni, în urma unui grav accident rutier, produs în această dimineaţă, în apropiere de regiunea Kaluga, Federaţia Rusă, pe traseul M3 spre Ucraina, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care face referire la Ministerul pentru Situaţii Excepţionale al Federaţiei Ruse.
01 August 2018 | 16:41
Cinci milioane de lei pentru sprijinirea iniţiativelor diasporei
Moldovenii din diasporă sunt încurajaţi să investească în dezvoltarea localităţilor de origine. Autorii proiectelor vor fi susţinuţi financiar de către Guvern, care a alocat cinci milioane de lei pentru acest an.
31 Iulie 2018 | 16:46
O maşină înmatriculată în Republica Moldova, implicată într-un accident în România
(UPDATE) Cetăţenii moldoveni care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului grav de pe o stradă din localitatea Moacşa, din judeţul Covasna, România, erau tată şi fiu, originari din localitatea Copceac, UTA Găzăuzia. Bărbatul, împreună cu doi fii de ai săi se îndreptau spre Germania. În urma impactului, tatăl şi fiul cel mai mare s-au stins din viaţă. Potrivit agenţiei Agerpres, citată de Radio Moldova Actualităţi, al doilea fiu se află internat în Spitalul de Urgenţă Judeţean.
29 Iulie 2018 | 14:24
Expoziţie de covoare basarabene, la Vaslui
O expoziţie itinerantă cu genericul „Imaginea lumii ţesută în lână. Scoarţe din patrimoniul Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală al Republicii Moldova” a fost vernisată recent la Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” din Vaslui, România, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
26 Iulie 2018 | 14:34
Moldovenii din diasporă – solidari cu victimele incendiilor din Grecia
Cetăţenii Republicii Moldova s-au solidarizat cu victimele incendiilor din Grecia. Conaţionalii noştri colectează ajutoare atât financiare, cât şi materiale pentru a ajuta persoanele care au avut de suferit în urma incendiilor de vegetaţie din apropierea Atenei. Despre acest lucru a declarat pentru Radio Moldova Actualităţi conaţionala noastră stabilită de peste 20 de ani în Grecia, Vera Mardari.
24 Iulie 2018 | 10:07
Atenţionare pentru moldovenii care doresc să călătorească în Italia
Moldovenii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia urmează să ţină cont că, în conformitate cu informaţiile publicate de compania aeriană Ryanair, în perioada 25-26 iulie 2018, ar urma să aibă loc o grevă a personalului aviatic din Italia, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam