Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Iunie 2018 | 12:05
Karina Ţurcan, o femeie originară din Republica Moldova, a fost arestată în Rusia, fiind acuzată de spionaj în favoarea României, aceasta riscând până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, scrie Mediafax cu referire la presa rusă.
20 Iunie 2018 | 10:17
Metodologia de admitere în universităţile din România, publicată pe pagina Ministerului Educaţiei de la Bucureşti
Ministerul Educaţiei Naţionale din România a publicat metodologia de admitere în universităţi pentru anul de studii 2018-2019. Numărul locurilor de studii cu sau fără bursă, inclusiv pentru candidaţii din Republica Moldova, va fi decis de fiecare instituţie de învăţământ în parte, relatează Mesager.
18 Iunie 2018 | 11:15
Diaspora propune crearea unui Fond pentru dezvoltarea economică şi socială a Moldovei
Comunitatea moldovenilor din Marea Britanie propune crearea unui Fond pentru dezvoltarea economică şi socială a Republicii Moldova cu atragerea fondurilor diasporei şi altor investitori. Aceasta şi alte propuneri au fost înaintate de reprezentanţii comunităţii moldovenilor din Marea Britanie, în cadrul întrevederii, la Londra, cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, aflat într-o vizită de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în perioada 17-20 iunie.
13 Iunie 2018 | 14:32
Limitări de circulaţie pe teritoriul Ucrainei
În legătură cu temperaturile ridicate în atmosferă, Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei atenţionează toţi cetăţenii Republicii Moldova, participanţi la traficul transfrontalier, despre instituirea unor restricţii de circulaţie pe teritoriul Ucrainei.
12 Iunie 2018 | 20:00
Valentina Geamănă – moldoveanca care de 19 ani munceşte în Italia, fiind cu gândul acasă
A muncit 19 ani în Italia, dar nu a uitat de cetăţenii din Republica Moldova. Este vorba despre Valentina Geamănă, care în toţi aceşti ani s-a implicat activ în viaţa socială de la noi din ţară, implementând o serie de proiecte. Valentina Geamănă a fost invitată emisiunii „Spaţiul Public” de la Radio Moldova, unde a vorbit despre reuşitele sale.
12 Iunie 2018 | 11:49
Tinerii basarabeni care deţin cetăţenia României pot călători gratuit cu trenul prin Europa
Tineri din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv tinerii basarabeni care deţin cetăţenia României, vor putea primi gratuit un bilet la tren de până la 30 de zile pentru a vizita statele membre ale Uniunii Europene în cadrul programului - „Descoperă UE”, care a fost lansat pe 11 iunie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11 Iunie 2018 | 16:16
Vinurile moldoveneşti, promovate la Vilnius
Un eveniment de promovare a turismului vitivinicol din Republica Moldova, cu o degustare a celor mai alese vinuri oferite de către zece producători autohtoni, a fost organizată la Vilnius, de Ambasada ţării noastre în Lituania, în parteneriat cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.
11 Iunie 2018 | 15:36
Un microbuz în care se aflau opt cetăţeni moldoveni s-a răsturnat pe o şosea din Cehia
Un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, în care se aflau opt cetăţeni moldoveni, a fost implicat într-un grav accident rutier, produs pe o şosea din Praga, Cehia. În consecinţă, două persoane au fost transportate la spital cu elicopterul.
11 Iunie 2018 | 10:25
Un tânăr din Republica Moldova şi-a pierdut viaţa într-o staţiune din Constanţa
Un tânăr de 18 ani din Republica Moldova şi-a pierdut viaţa, duminică seara, înecat în staţiunea Neptun, din Constanţa, România, relatează mediafax.ro.
08 Iunie 2018 | 17:34
Cetăţenii moldoveni se vor putea angaja legal la muncă în Bulgaria
Moldova şi Bulgaria vor semna un acord care prevede angajarea legală a cetăţenilor ambelor state pe teritoriile lor. Proiectul documentului a fost examinat astăzi la Guvern, relatează Mesager.
07 Iunie 2018 | 17:02
Fiica unei familii de moldoveni, ucisă la o grădiniţă în Israel
Crimă terifiantă în Israel. O fetiţă de numai un an şi două luni a unei familii de moldoveni a fost omorâtă la grădiniţă, de o educatoare, în data de 16 mai, relatează Mesager.
04 Iunie 2018 | 19:30
Creatorii de modă moldoveni au participat la Fashion Week 2018
Republica Moldova a participat în calitate de ţara-invitată de onoare la Săptămâna Modei „Strasbourg Fashion Week”, care a fost organizată în perioada 29 mai – 1 iunie curent. Creatorii de modă din ţara noastră participă pentru prima oară în asemenea format la acest eveniment de anvergură, iar creaţiile acestora au generat interesul publicului, dar şi a profesioniştilor din Franţa, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
04 Iunie 2018 | 10:42
Ambasada Moldovei în China a participat la Târgul internaţional de comerţ cu serviciile din Beijing
Ambasada Republicii Moldova în China a participat la cea de-a VI-a ediţie a Târgului internaţional de comerţ cu serviciile din Beijing, ce s-a desfăşurat în perioada 28 mai-1 iunie.
01 Iunie 2018 | 10:00
Cărţi pentru copiii moldoveni din diasporă
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Guvernul Republicii Moldova donează copiilor moldoveni din diaspora un lot de peste 1400 de cărţi. Scopul este de a-i încuraja pe copii să înveţe limba română şi să păstreze legătura emoţională cu ţara de origine a părinţilor lor.
31 Mai 2018 | 12:28
Au fost selectaţi copiii care vor participa la ediţia curentă a Programului „DOR”
O sută de copii din diasporă şi din Republica Moldova au fost selectaţi să participe la cea de-a VI-a ediţie a Programului guvernamental „DOR”, care se va desfăşura în perioada 19-28 august 2018, sub patronajul prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam