Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Octombrie 2018 | 09:28
Moldovenii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate, iar transportatorii de mărfuri nu vor mai avea nevoie de autorizaţii pentru a tranzita Turcia.
12 Octombrie 2018 | 14:25
Un moldovean de 33 de ani a fost găsit mort în Thailanda
Un moldovean de 33 de ani a fost găsit mort pe o insulă din Thailanda. Deocamdată, nu se ştie care este cauza decesului. Corpul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat ieri în capitala Bangkok pentru autopsie, relatează Moldova 1.
08 Octombrie 2018 | 16:16
Cetăţenii Republicii Moldova vor putea munci legal în Bulgaria
În Bulgaria a intrat în vigoare Acordul cu Moldova privind migraţia forţei de muncă. Despre acest lucru a comunicat Ministerul Muncii din Bulgaria, menţionând că documentul a fost făcut public în Monitorul Oficial din Bulgaria şi este valabil pentru cetăţenii din cele două ţări, care au contracte de muncă şi au permis de şedere pe teritoriul altei ţări, relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 Octombrie 2018 | 15:26
Lucrările unor fotografi din Moldova, expuse la Strasbourg
Expoziţia „Peisaje ale statelor membre GUAM”, cu lucrări ale fotografilor cu renume din Republica Moldova, Azerbaidjan, Ucraina şi Georgia, a fost inaugurată la Strasbourg. Aceasta prezintă publicului locuri frumoase din aceste ţări, evenimente caracteristice culturii şi tradiţiilor naţionale.
03 Octombrie 2018 | 18:33
Moldovenii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate
Moldovenii vor putea călători în Turcia, iar cetăţenii turci în Republica Moldova doar cu buletinul de identitate. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Cabinetul de Miniştri şi face parte din Protocolul semnat între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Turciei de modificare a Acordului privind abolirea reciprocă a vizelor, încheiat la Ankara, la 1 noiembrie 2012, relatează Radio Moldova Actualităţi.
01 Octombrie 2018 | 17:12
Un moldovean a decedat în Italia
O petrecere a burlacilor s-a încheiat tragic pentru un moldovean şi câţiva români, în Italia. Tânărul, de 21 de ani, originar din Moldova a decedat după ce a fost atacat cu cuţitele, iar alte şapte persoane au fost rănite, în urma încăierării. Făptaşii au fugit de la faţa locului şi sunt căutaţi de poliţie, relatează Mesager.
28 Septembrie 2018 | 20:24
Vinurile din Moldova, apreciate de celebra revistă Vogue
Vinurile din Moldova, apreciate de celebra revistă Vogue. Jurnalista Alia Akkam care a vizitat recent ţara noastră a publicat un articol amplu despre cele mai celebre vinuri, vinării, soiuri de struguri, dar şi bucate tradiţionale moldoveneşti, relatează Mesager.
24 Septembrie 2018 | 17:43
Perioada de implementarea a Acordului cu privire la angajarea temporară a cetăţenilor moldoveni în Israel a fost extinsă
Republica Moldova şi Israel vor extinde perioada de valabilitate a Acordului cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Moldova în anumite sectoare din Statul Israel pentru o perioadă adiţională de cinci ani.
23 Septembrie 2018 | 10:02
Un fost locuitor din regiunea transnistreană, printre victimele unui accident aviatic din Siria
Un fost ocuitor din regiunea transnistreană se numără printre victimele unui accident aviatic produs în Siria la începutul acestei săptămâni, relatează Moldova 1.
17 Septembrie 2018 | 19:12
Fructe din Moldova la expoziţia WorldFood, Moscova
Circa 15 producători, procesatori şi exportatori de fructe, membri ai Asociaţiei Moldova Fruct, prezintă în perioada 17-20 septembrie la expoziţia internaţională specializată WorldFood Moscova, Federaţia Rusă fructele proaspete şi procesate produse în Republica Moldova. Este un eveniment de anvergură la care participă peste 1400 de companii din 65 de ţări, relatează Mesager.
16 Septembrie 2018 | 19:00
Un moldovean s-a stins din viaţă într-o închisoare din Italia
Un moldovean s-a stins din viaţă într-o închisoare din Italia. Potrivit presei locale, bărbatul, de 38 de ani, a fost găsit fără suflare în celula sa de către angajaţii penitenciarului, relatează Mesager.
13 Septembrie 2018 | 12:32
Un artist plastic moldovean, stabilit în Belgia, a vernisat o expoziţie la Muzeul de Arte
Artistul plastic Ion Chişcă, stabilit cu traiul în Belgia, a revenit la Chişinău, vernisând o expoziţie de grafică şi pictură. Inaugurarea acesteia a avut loc la Muzeul Naţional de Artă din Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.
08 Septembrie 2018 | 20:14
O moldoveancă - principala favorită a Supermaratonului de 24 de ore din Portugalia
Câştigătoarea Campionatului deschis al Republicii Moldova la Supermaraton de 24 de ore, Elena Iabanji, participă la o nouă cursă de 24 de ore, de data aceasta în Portugalia, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Radio Chişinău.
07 Septembrie 2018 | 12:49
Un microbuz din Moldova, implicat în accident în România
Un microbuz cu cetăţeni ai Republicii Moldova a fost implicat într-un grav accident în România. Impactul a avut loc în jurul orei 10:30 în localitatea Soci, pe drumul european, relatează Mesager.
05 Septembrie 2018 | 15:35
Expoziţia de desene „Reintegrarea ţării în imaginile copiilor şi tineretului” la Strasbourg
În incinta spaţiului expoziţional „Lieu d’Europe” din oraşul Strasbourg, a fost inaugurată ieri, patru septembrie, expoziţia de desene „Reintegrarea ţării în imaginile copiilor şi tinerilor” cuprinzând circa 100 de lucrări ale copiilor de pe ambele maluri ale Nistrului, potrivit unui comunicat al Biroului Politici de Reintegrare.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam