Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Iunie 2015 | 14:39
10.000 de basarabeni merg în România la Şcolile de Cultură şi Afirmare Românească
10.000 de tineri basarabeni vor participa la Şcolile de Cultură şi Afirmare Românească, desfăşurate în mai multe localităţi ale României, de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.
Potrivit organizatorilor, în cadrul proiectului, care va demara în perioada 15 iulie-29 septembrie, elevilor și studenților le va fi pregătit, stimulat şi valorificat potenţialul prin prezentarea unor modele româneşti autentice, prin susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, new media, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative pentru dezvoltarea personală şi profesională.

,,După participarea la școlile de vară, tinerii basarabeni vor fi adevărați ambasadori ai Unirii în stânga Prutului. Prin transmiterea valorilor românești și unioniste, ne apropiem tot mai mult de realizarea dezideratului reîntregirii naționale”, a declarat George Simion, președintele executiv al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

În 2014, Platforma a adus în România 3000 de tineri basarabeni, care și-au petrecut câte trei zile în București sau în alte locuri pitorești și atractive din punct de vedere turistic: Durău (județul Neamț), Sfântu Gheorghe (județul Covasna), Călărași (la Dunăre), Galați și Venus.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam