Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Octombrie 2015 | 09:01
10 moldoveni, răniţi în urma unui grav accident produs în România
10 cetăţeni moldoveni au fost implicaţi într-un grav accident care s-a petrecut în această dimineaţă în judeţul Hunedoara (România), unde un microbuz şi o autoutilitară s-au ciocnit pe DN7 Deva-Arad. În urma coliziunii, şoferul în vârstă de 20 de ani, de origine maghiară, a decedat, anunţă realitatea.net.
Accidentul s-a produs într-o succesiune de curbe periculoase în zona numită Colțul Pietrei. Nu se știe, deocamdată, cauza producerii accidentului, însă cel mai probabil este o pătrundere pe contrasens.

Potrivit sursei citate, dintre cele zece persoane rănite, trei se află în stare gravă și alte șapte au fost transportate la spital pentru investigații, fiind rănite ușor.

La fața locului s-au prezentat mai multe echipaje SMURD, care acordă primul ajutor persoanelor implicate în accident.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam