Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Noiembrie 2015 | 12:53
11 cetăţeni moldoveni, bănuiţi de comiterea a peste 100 de furturi în Italia
11 cetăţeni din Republica Moldova sunt bănuiţi de săvârşirea a acel puţin 100 de furturi din mai multe localităţi ale Italiei, informează ansa.it.
Potrivit presei italiene, cetățenii moldoveni ar fi comis mai mult de o sută de furturi în perioada martie – octombrie în comunele Pesaro, Fano, Senigallia, Jesi și Vallesina. Bănuiții ar fi săvârșit furturi din stațiile PECO, magazine și spălătorii auto.

Bunurile furate sunt în valoare de peste 70 de mii de euro, acestea urmau a fi vândute în Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam