Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Noiembrie 2014 | 14:04
11 cetăţeni moldoveni, întorşi de la graniţa cu Rusia
În noaptea de 24 spre 25 noiembrie, 11 cetăţeni ai Republicii Moldova au fost întorşi de la graniţa cu Federaţia Rusă. Potrivit informaţiei oferită de ofiţerul de presă al Poliţiei de Frontieră, Daniela Mînzatu, în ultimele şase luni 715 moldoveni nu au fost lăsaţi să intre pe teritoriul Federaţiei Ruse, iar alţi 174 au fost deportaţi.
Anterior, Serviciul Federal de Migrație de la Moscova anunța că moldovenii care se vor întoarce acasă până la 30 noiembrie vor putea reveni în Rusia chiar dacă au depășit termenul de ședere.

Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că nu a fost înștiințat despre modificările operate la legislația rusă.

Mai multe detalii aflați din edițiile informative de la Radio Moldova.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam