Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 August 2015 | 14:38
11 cetăţeni moldoveni nu au putut intra în UE, pe parcursul săptămânii trecute
În perioada 3-9 august, şapte cetăţeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federaţia Rusă, alţi patru au fost deportaţi. În Uniunea Europeană a fost limitată intrarea pentru 11 conaţionali, şapte au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
Angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 113 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: opt persoane au încălcat frontiera de stat, 40 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, iar alţi 33 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

În perioada de referință, oamenii legii au înregistrat patru tentative de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat, 11 cazuri de uz de fals în actele de călătorie, precum și 15 persoane aflate în conflict cu legea și patru unități de transport date la consemn.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 477 101 de traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 100 934 de traversări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam