Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Octombrie 2014 | 16:46
11 persoane din Moldova şi Ucraina, reţinute la Iaşi pentru contrabandă cu ţigări
În urma a 37 de percheziţii, un grup de 11 persoane din Republica Moldova şi Ucraina, suspectate că fac parte dintr-o reţea de contrabandă cu ţigări, au fost reţinute de către procurorii Serviciului Teritorial Iaşi, informează mediafax.ro.
Potrivit unui comunicat de presă, procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră îl suspectează pe Marian Chirilă Plugaru, cunoscut sub numele de „Căpcăunul”, că la sfârşitul anului 2013 a constituit un grup infracţional organizat cu caracter transfrontalier, care s-a specializat în contrabanda cu ţigarete din Republica Moldova şi Ucraina.

„O parte din membrii grupării aveau sarcina de a racola lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, prin oferirea unor sume de bani în schimbul neîmplinirii atribuţiilor de serviciu. În acest sens, au fost înregistrate denunţuri formulate de lucrători din cadrul Poliţiei de Frontieră, referitoare la încercarea de a fi racolaţi de către membrii grupării“, precizează procurorii în comunicatul remis presei.

Potrivit aceleiaşi surse, membrii grupului infracţional organizat acţionau pe patru sectoare ale frontierei de stat dintre România şi Republica Moldova, fiecare ramură a grupării având stabilit locul pe unde introducea ţigările pe teritoriul României.

Potrivit mediafax.ro, ţigările erau introduse în mod ilicit pe teritoriul României, prin zona de frontieră, iar ulterior erau transportate şi depozitate în municipiul Iaşi.

În urma cercetărilor, au fost ridicate 120.000 de pachete de ţigări de contrabandă, 11 autovehicule de lux, sume importante de bani în lei şi valută, arme albe, aparatură de supraveghere şi de emisie-recepţie.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore în cazul a 11 dintre inculpaţii din grupul infracţional, fiind trimisă la Tribunalul Iaşi cererea pentru arestarea preventivă a acestora, se mai arată în comunicatul citat.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam