Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Ianuarie 2015 | 12:39
13 cetăţeni moldoveni au fost întorşi de la frontiera cu Rusia
În ultimele 24 de ore, la 13 cetăţeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, iar alţi şapte au fost deportaţi. Acest lucru îl arată datele Poliţiei de Frontieră.
Potrivit instituției, în ultimele 24 de ore, doi moldoveni au primit refuz de intrare în Uniunea Europeană.

Pe parcursul anului trecut, peste două mii de cetățeni ai Republicii Moldova au fost întorși acasă de la granița cu Federaţia Rusă, iar alţi 408 au fost expulzaţi.

Pe parcursul a 24 de ore, angajații Poliţiei de Frontieră au înregistrat nouă acțiuni ilegale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam