Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Iulie 2015 | 11:38
14 cetăţeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federaţia Rusă
În perioada 13 - 19 iulie, 14 cetăţeni ai Republicii Moldova au primit refuz de intrare în Federaţia Rusă, alţii cinci fiind deportaţi. În UE a fost limitată intrarea pentru cinci conaţionali, iar doi au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
Angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut în perioada de referință 116 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează: 15 cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Moldova; șase persoane au încălcat frontiera de stat; alte 33 au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, iar 25 cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Moldovei.

Oamenii legii au înregistrat șapte tentative de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat, opt cazuri de uz de fals în actele de călătorie, precum și 22 persoane aflate în conflict cu legea și șapte unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 427 mii 568 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 91 mii 786 traversări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam