Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Mai 2015 | 10:23
15 moldoveni deportaţi din UE şi Rusia
În perioada 11 - 17 mai, la 15 cetăţeni ai Republicii Moldova nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, alţi şapte au fost deportaţi. În UE a fost limitată intrarea pentru 11 conaţionali, iar opt au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință au fost depistate şi reţinute 105 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează: două persoane - pentru încălcarea frontierei de stat; 33 persoane - pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și a regimului în punctele de trecere; opt persoane - pentru prezentarea documentelor contrafăcute, falsificate și străine.

Totodată, 36 cetăţeni străini au fost reținuți pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova și 21 persoane aflate în conflict. Au mai fost înregistrate cinci cazuri de trecere ilegală peste frontiera de stat a bunurilor materiale, cu implicarea a cinci persoane.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 292 371 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 66 329 traversări unităţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam