Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 August 2015 | 16:41
17 dintre victimele accidentului de la Brăila au ajuns la Chişinău
Cei 17 moldoveni, printre care doi copii, implicaţi în accidentul produs ieri, la Brăila, România, au ajuns la Chişinău, anunţă Radio Moldova Actualităţi.
Autocarul a fost însoțit de o ambulanță cu paramedici, dar și de psihologii Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Parchetul General din România a anunțat că s-a constituit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă în legătura cu gravul accident rutier produs pe raza localității Baldovinesti, în care a fost angajat un autocar turcesc și în urma căruia au murit trei copii.

Sursa citată precizează că din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că șoferul autocarului, un cetățean turc, nu a manifestat atenția necesară în conducerea mijlocului de transport, scrie infobraila.ro.

Trei dintre persoanele ocupante ale autocarului, toți copii, au decedat, celelalte persoane vătămate fiind transportate de urgență la spitale din Brăila și Galați în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam