Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Aprilie 2015 | 10:39
17 moldoveni întorşi de la graniţa cu Federaţia Rusă
La 17 cetăţeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, iar alţi şapte au fost deportaţi în perioada 30 martie – 5 aprilie, arată datele Poliţiei de Frontieră. În UE a fost limitată intrarea pentru zece conaţionali şi cinci au fost deportaţi.
Poliția de Frontieră anunță că în aceiași perioadă au fost depistate şi reţinute 123 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova dintre care: două persoane pentru trecerea ilegală sau tentativă de trecere frauduloasă a frontierei; 55 persoane pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și a regimului în punctele de trecere; cinci persoane pentru prezentarea documentelor contrafăcute, falsificate și străine.

Totodată, au fost înregistrate patru cazuri de trecere ilegală peste frontiera de stat a bunurilor materiale. În perioada de referință, 27 cetăţeni străini au fost reținuți pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, iar alte 23 persoane aflate în conflict cu legea și două mijloace de transport date în consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, precum și șapte șoferi pentru exploatarea unităților de transport fără autorizația de rigoare.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 274.659, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 63.423 traversări unităţi.

Amintim că din data de 2 aprilie, și până la sfârșitul lunii, în vederea asigurării unui control eficient şi expeditiv în punctele de trecere, autoritățile de frontieră vor activa în regim intensiv. Și în acest an, înaintea sărbătorilor de Paști, Poliția de Frontieră şi Serviciul Vamal întreprind o serie de măsuri pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere, precum şi pentru a reduce timpii de aşteptare la controlul de frontieră.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam