Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Ianuarie 2018 | 08:50
2018 vine cu facilităţi la obţinerea vizelor pentru Japonia
Oameni de afaceri, oamenii de cultură, cei din domeniul sportului şi din mediul academic, cetăţeni ai Republicii Moldova, vor obţine începând cu data de 1 ianuarie, mai uşor vize de scurtă şedere, de 90 de zile, în Japonia, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
În cazul cetățenilor care se vor deplasa în Țara Soarelui-Răsare cu scop turistic, urmează a fi exclusă obligativitatea deținerii unei scrisori de garanție.
 
Solicitarea pentru viză se va depune la Ambasada Japoniei în Republica Moldova. Vizele se eliberează gratuit, iar termenul de examinare a dosarului este comunicat de către secția consulară.
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam