Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Octombrie 2015 | 14:27
22 de cetăţeni moldoveni, deportaţi din UE şi Federaţia Rusă
În perioada 28 septembrie - 4 octombrie, 13 cetăţeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federaţia Rusă, alţi 12 au fost deportaţi. În aceeaşi perioadă, în Uniunea Europeană a fost limitată intrarea pentru opt conaţionali, iar zece au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
Angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 96 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: 31 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, o persoană a încălcat frontiera de stat, iar 31 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Moldovei.

În perioada de referință, oamenii legii au înregistrat patru tentative de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat, două unități de transport date la consemn și 21 de persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Sursa citată menționează că în ultima săptămână, 30 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Moldova.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 321 mii 729 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 77 mii 605 traversări.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam