Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Iulie 2014 | 12:55
24 de studenţi din Moldova şi Ucraina, selectaţi la şcoala „Tinerii împotriva corupţiei”
Un număr de 12 studenţi din cadrul diferitor instituţii de învăţământ superior din Moldova şi 12 din Ucraina vor participa la şcoala de vară „Tinerii împotriva corupţiei”. Proiectul este organizat în perioada 3-10 august de către Misiunea EUBAM şi Centrului Naţional Anticorupţie.
Cei 12 studenţi din ţara noastră şi 12 din Ucraina au fost selectaţi de către Centrul Naţional Anticorupţie şi reprezentanţii misiunii EUBAM. Printre criteriile de selecţie a participanţilor se numără:  cunoaşterea limbilor străine, performanţele academice, participarea la alte training-uri, activităţi extracurriculare, spirit de iniţiativă, comunicabilitate.

„Tinerii împotriva corupţiei” are ca scop sensibilizarea tinerei generaţii privind intoleranţa faţă de fenomenul  corupţiei, conjugarea eforturilor organelor de drept şi ale societăţii civile în prevenirea acestuia viciu, precum şi conştientizarea rolului fiecărui cetăţean în sesizarea şi reclamarea actelor de corupţie. Şcoala de vară se va desfăşura la un complex din oraşul Vadul lui Vodă.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam