Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Martie 2015 | 10:07
25 de cetăţeni moldoveni au fost întorşi de la graniţa cu Rusia
Douăzeci şi cinci de cetăţeni moldoveni nu au primit acceptul de a intra în Federaţia Rusă, iar nouă au fost deportaţi în perioada 23 – 29 martie, arată datele Poliţiei de Frontieră. Potrivit instituţiei, în perioada de referinţă, în UE le-a fost limitată intrarea la şase cetăţeni ai Republicii Moldova, iar unul a fost deportat.
Poliția de Frontieră anunță că în aceiași perioadă au fost depistate şi reţinute 106 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova dintre care: 35 persoane pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și a regimului în punctele de trecere; șase persoane pentru prezentarea documentelor contrafăcute, falsificate și străine. Totodată, au fost înregistrate șase cazuri de trecere ilegală peste frontiera de stat a bunurilor materiale. În perioada de referință, 28 cetăţeni străini au fost reținuți pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, iar alte 28 persoane aflate în conflict cu legea și trei mijloace de transport date în consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 254.576, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 61.353 traversări unităţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam