Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Decembrie 2015 | 08:46
25 de tineri, premiaţi la Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova
Pentru rezultate academice şi extra-curriculare remarcabile obţinute pe parcursul anului 2015, 25 de tineri moldoveni au fost premiaţi în cadrul ediţiei a treia a Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova.
În cadrul evenimentului, alți trei tineri reveniți pe meleagurile natale au primit premii pentru istoriile lor motivaționale și impactul pe care au reușit să-l creeze prin activitatea lor în Republica Moldova.

La eveniment au fost decernate zece premii la categoria Licență, zece premii la categoria Masterat, patru - la Doctorat, trei în cadrul secțiunii „Reveniri care inspiră”, precum și premiul mare. Tinerii au primit trofee și diplome din partea Guvernului Republicii Moldova.

Amintim că pentru ediția a III-a au fost depuse 104 dosare din 23 de țări. Noutatea din acest an a programului a fost secțiunea „Reveniri care inspiră” lansată în parteneriat cu Forumul Absolvenților Reveniți, cu scopul de a promova cele mai motivaționale istorii ale tinerilor absolvenți ai instituțiilor de învățământ din străinătate care, revenind acasă, au reușit să creeze un impact remarcabil prin activitatea lor.

Gala Studenților Originari din Republica Moldova a fost lansată, în premieră, în anul 2013. Scopul proiectului este de a identifica, recunoaște și promova cei mai buni studenți care își fac studiile în afara țării la ciclurile Licență, Masterat, Doctorat și care au obținut rezultate remarcabile în plan academic și extra-curricular.

Până în prezent, la cele trei ediții ale concursului au participat peste 450 de tineri.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam