Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Ianuarie 2014 | 15:32
27 muncitori migranţi, majoritatea moldoveni, reţinuţi în Israel
27 muncitori migranţi, majoritatea cetăţeni ai Republicii Moldova, au fost reţinuţi de către reprezentanţii Serviciului Migraţional din Israel pentru că au prezentat acte de identitate false, informează jewish.ru.
Potrivit sursei citate, cea mai mare parte din migranţi, provin din Republica Moldova. Aceştia au intrat pe teritoriul statului israelian în baza unor vize turistice prin aeroportul Ben-Gurion. Însă, persoanele nu au părăsit ţara la expirarea termenului preconizat de viză  reușind între timp să achiziționeze cărți de identitate israeliene.

Potrivit Serviciului Migraţional din Israel, actele migranţilor au fost eliberate pe numele unor cetăţeni israelieni decedaţi şi pe numele unor persoane originare din Israel care au părăsit ţara cu cel puţin 10 ani în urmă.

Poliţia a deschis un dosar pe acest caz, suspectată fiind şi compania de angajare în câmpul muncii care a ajutat muncitorii să ajungă în Israel.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam