Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Iulie 2015 | 12:30
30 de cetăţeni moldoveni au primit refuz de intrare în Rusia sau UE
În perioada 29 iunie – 05 iulie, 19 cetăţeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federaţia Rusă, alţii trei fiind deportaţi. În UE a fost limitată intrarea pentru 11 conaţionali, iar doi au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință, au fost depistate şi reţinute 118 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova. 45 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova, 15 persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, 28 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, iar alte 20 de persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

De asemenea, oamenii legii au înregistrat trei tentative de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate și cinci cazuri de uz de fals în actele de călătorie.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 389 139 de  traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 80 793 de  traversări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam