Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Martie 2015 | 15:42
30 de edituri din Moldova şi România participă la Salonul Internaţional de Carte de la Paris
Peste 30 de personalităţi literare din România şi Republica Moldova, precum şi scriitori români din diasporă participă la Salonul Internaţional de Carte de la Paris ce se desfăşoară în perioada 20-23 martie. Ţara invitată de onoare a ediţiei din acest an este Brazilia.
Tema programului românesc de la această ediție a Salonului Cărții este „La litérature féminine, le féminin de la littérature”. La standul României vor fi disponibile volume apărute la peste 30 de edituri din peste Prut. Programul cuprinde lansări, dezbateri, întâlniri, expoziţii, cu participarea unor scriitori, editori, traducători și jurnaliști români și francezi.

Conex programului de la salon, la sediul Institutului Cultural Român de la Paris va avea loc vernisajul expoziției de design „Tică, Ceaușescu a căzut” a artistei Andreea Dobrin, urmat de un concert de jazz susținut de Mircea Tiberian.

Organizat din 1981, Salonul Internațional de Carte de la Paris este dedicat atât profesioniştilor din domeniul editorial – editori, agenţi literari, distribuitori şi vânzători de carte din Franța şi din peste 50 de ţări – cât și publicului larg.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam