Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Iunie 2014 | 14:09
300 de tineri vor informa populaţia de la sate despre integrarea europeană
300 de tineri, membri ai Mişcării Civice „Tinerii Moldovei”, vor merge toată luna iulie în mai multe sate ale ţării pentru a informa populaţia despre integrarea europeană. Startul caravanei va fi dat marţi, 1 iulie.
În cadrul acţiunilor desfăşurate sub genericul „Viitorul ne surâde” tinerii vor informa populaţia din mediul rural în privinţa beneficiilor pe care le pot obţine prin apropierea Republicii Moldova de România. Totodată, cetăţenii vor primi pliante informative şi panglici tricolore.

Potrivit organizatorilor, în primele cinci zile, tinerii vor merge spre sudul Republicii Moldova, până la Cahul, apoi se vor îndrepta spre Ştefan Vodă, Ungheni, Briceni, Soroca şi Rezina, oprindu-se în toate localităţile de pe traseu.

Tinerii nu se vor limita la discuţii, urmând să desfăşoare mai multe activităţi, cum ar fi donaţii de carte românească, curăţarea de fântâni şi monumente, precum şi alte activităţi sociale.

„Prin puterea propriului exemplu, vom arăta oamenilor că se poate, că putem schimba în bine lucrurile din jurul nostru. Cu asta începem şi noi. Vom încerca să readucem speranţa într-o viaţă mai bună în familiile oamenilor cu care vom vorbi. Doar noi, tinerii, suntem promotorul dezvoltării sincere şi viabile a neamului nostru”, a declarat Dinu Plîngău, preşedintele Mişcării Civice „Tinerii Moldovei”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam