Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Ianuarie 2014 | 19:42
33 de studenţi premiaţi la Gala Studenţilor Originari din Moldova
Un număr de 33 de studenţi moldoveni care îşi fac studiile peste hotarele ţării au fost premiaţi în cadrul primei ediţii a Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în seara de 4 ianuarie, în incinta Palatului Republicii de la Chişinău.
Pentru titlul de cel mai bun student al anului din cadrul Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova au fost depuse 205 dosare din 21 de ţări.  Potrivit deciziei juriului, în cadrul evenimentului au fost oferite 11 premii întâi, 21 de menţiuni şi trei premii speciale.

Categoria „Europa Centrală şi de Est” premiul unu a fost decernat Dariei Copîl (licenţă), Alexei Zubarev (masterat), Ileana Pârţachi (doctorat).

Categoria „Europa de Vest” deţinătorii premiului întâi sunt: Cristian Cerneanu (licenţă), Amir Fakeeh (masterat), Corina Cojocaru (doctorat).

Categoria „SUA şi Canada” - Eugen Ghileţchi (licenţă), Ciorba Mihai (masterat), Victor Buza (doctorat). Ultimul a primit şi premiul special oferit de către premierul Iurie Leancă.

Categoria „Alte continente” - Dorin Guţu. Categoria „Arte” - Maria Sumareva. Categoria „Simpatia Echipei de organizare” - Iulian Gramaţki.

Proiectul „Excelență Academică pentru Moldova” este la prima sa ediție și se desfășoară sub înaltul patronaj al premierului Iurie Leancă. Scopul evenimentului este de a face cunoscute în Republica Moldova rezultatele academice excepționale ale studenților și absolvenților moldoveni din străinătate.

Acţiunea are loc la inițiativa Asociației studenților moldoveni din Franța "Jeunes Moldaves" în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, cu susținerea proiectului Uniunii Europene „Consolidarea capacităților de gestionare a migrației în Republica Moldova”.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam