Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Septembrie 2015 | 10:21
34 de cetăţeni moldoveni nu au putut intra în UE şi Federaţia Rusă pe parcursul săptămânii trecute
În perioada 21 - 27 septembrie, 14 cetăţeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federaţia Rusă şi cinci au fost deportaţi. În Uniunea Europeană a fost limitată intrarea pentru 20 de conaţionali, iar alţi patru au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
Angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 90 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: 19 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, o persoană a încălcat frontiera de stat, 35 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

În perioada de referință, oamenii legii au înregistrat șase tentative de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat, cu implicarea a cinci persoane și patru unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Sursa citată menționează că în ultima săptămână, 16 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Moldova.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 328 902 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 78 510 traversări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam